Litigii, achiziţii publice, arbitraj, banking, concurenţă, drept civil, drept penal, dreptul familiei, dreptul muncii, executare silită, fiscalitate, fuziuni & achiziţii, insolvenţă, Internet, procedură civilă, proprietate intelectuală, societăţi
Afaceri transfrontaliere, asigurări, construcţii, contencios administrativ, contravenţii, drept comercial, drept constituţional, dreptul sportului, dreptul UE, energie, health & pharma, infrastructură, jocuri de noroc, media & publicitate, mediere, piaţa de capital, protecţia consumatorilorprotecţia mediului, telecom
 
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti
Baroul Bucureşti - Societatea de Ştiinţe Juridice
Documentare juridică pentru avocaţi
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

CCR pendinte: posibila neconstituționalitate a art. 362 alin. (6) din Legea educației (încetare de drept contract de muncă)

5 decembrie 2017 | Mihaela MAZILU-BABEL
Mihaela Mazilu-Babel

Mihaela Mazilu-Babel

În data de 04.12.2017 s-a constituit un nou dosar (2846D/2017) pe rolul Curţii Constituţionale, urmând a fi analizate dispoziţiile art.362 alin.6 din Legea nr. 1/2011 (cauza Filip Florin).

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este primul dosar în care doar această dispoziţie formează obiectul unui control de constituţionalitate. Mai există pendinte alte patru cauze care vizează anumite alineate coroborate ale articolului 362 (toate celelalte fiind în faza de raport, iar una dintre cauze incluzând și alineatul (6) – și anume dosarul 1883D/2017)

Instanţa de trimitere este Tribunalul București, care a hotărât să suspende judecarea cauzei până la soluționarea excepției de neconstituționalitate.

Nici pe portalul instanței de trimitere, și nici pe portalul Curții Constituționale nu se precizează în raport de ce dispoziții din Constituție se va realiza controlul de constituționalitate.

Dispozițiile criticate au următorul conținut normativ:

Art. 362 (extras)

(6)La împlinirea termenului de 4 ani de la intrarea în vigoare a prezentei legi, contractele de muncă ale persoanelor care ocupă, în instituţii de învăţământ superior, funcţia de cercetător ştiinţific sau o funcţie de cercetare superioară şi nu au obţinut diploma de doctor încetează de drept.

dr. Mihaela Mazilu-Babel


Aflaţi mai mult despre , , ,

Lasă un răspuns

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.