ACHIZIŢII PUBLICE, afaceri transfrontaliere, ARBITRAJ, asigurări, BANKING, concurenţă, construcţii, contencios administrativ, contravenţii, CYBERLAW, DATA PROTECTION, DREPT CIVIL, drept comercial, drept constituţional, DREPT PENAL, DREPTUL FAMILIEI, DREPTUL MUNCII, dreptul sportului, dreptul UE, energie, executare silită, FISCALITATE, FUZIUNI & ACHIZIŢII, health & pharma, infrastructură, INSOLVENŢĂ, jocuri de noroc, LITIGII, media & publicitate, mediere, piaţa de capital, PROCEDURĂ CIVILĂ, proprietate intelectuală, protecţia consumatorilorprotecţia mediului, SOCIETĂŢI, telecom
 
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti
Transmisiunile live, înregistrarile video şi transcripturile conferinţelor şi dezbaterilor JURIDICE.ro sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal.
Avocaţii din Baroul Bucureşti, Baroul Ilfov şi Baroul Dolj beneficiază de 40% reducere. UNBR încurajează extinderea la nivelul tuturor barourilor. Executorii Camerei Executorilor Bucureşti beneficiază de 20% reducere.
Print Friendly, PDF & Email

CCR pendinte: posibila neconstituționalitate a art. 362 alin. (6) din Legea educației (încetare de drept contract de muncă)

5 decembrie 2017 | Mihaela MAZILU-BABEL
DREPT PENAL
Mihaela Mazilu-Babel

Mihaela Mazilu-Babel

În data de 04.12.2017 s-a constituit un nou dosar (2846D/2017) pe rolul Curţii Constituţionale, urmând a fi analizate dispoziţiile art.362 alin.6 din Legea nr. 1/2011 (cauza Filip Florin).

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este primul dosar în care doar această dispoziţie formează obiectul unui control de constituţionalitate. Mai există pendinte alte patru cauze care vizează anumite alineate coroborate ale articolului 362 (toate celelalte fiind în faza de raport, iar una dintre cauze incluzând și alineatul (6) – și anume dosarul 1883D/2017)

Instanţa de trimitere este Tribunalul București, care a hotărât să suspende judecarea cauzei până la soluționarea excepției de neconstituționalitate.

Nici pe portalul instanței de trimitere, și nici pe portalul Curții Constituționale nu se precizează în raport de ce dispoziții din Constituție se va realiza controlul de constituționalitate.

Dispozițiile criticate au următorul conținut normativ:

Art. 362 (extras)

(6)La împlinirea termenului de 4 ani de la intrarea în vigoare a prezentei legi, contractele de muncă ale persoanelor care ocupă, în instituţii de învăţământ superior, funcţia de cercetător ştiinţific sau o funcţie de cercetare superioară şi nu au obţinut diploma de doctor încetează de drept.

dr. Mihaela Mazilu-Babel


Aflaţi mai mult despre , , ,

Lasă un răspuns

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.