Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Soluționarea cererii de abținere a asistenților judiciari, în cazul când există doar doi asistenți judiciari
06.12.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că prin „compunerea instanței” se înțelege alcătuirea instanței cu numărul de judecători prevăzut de lege, în vreme ce „constituirea instanței” desemnează alcătuirea completului de judecată cu toate persoanele și organele prevăzute de lege, adică, pe lângă judecători, cu grefier, magistrat-asistent, procuror, asistenți judiciari (în conflictele de muncă și asigurări sociale) etc. În speță, cererea de abținere formulată de asistenții judiciari pe motiv că și-au exprimat opinia în cauză cu ocazia pronunțării într-un alt dosar, chiar dacă sunt singurii asistenți judiciari care funcționează în cadrul acelei instanțe, va fi soliuționată de judecătorii de la acea instanță, în compunerea completului intrând numai judecători, neputându-se dispune, în mod legal, trimiterea incidentului procedural instanței ierarhic superioare. (Decizia nr. 1207 din data de 13 septembrie 2017 pronunțată de Secția I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect recalculare salariu)

Secţiuni: Content, Dreptul muncii, Jurisprudența ÎCCJ, Procedură civilă, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO