Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Natura juridică a actului constitutiv al unui SA


7 decembrie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept civil, Drept comercial, Flux informații, Jurisprudență ÎCCJ curentă, SELECTED

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că acțiunea în nulitatea unui articol din actul constitutiv nu poate fi respinsă ca inadmisibilă prin raportare la acțiunea în anularea hotărârilor adunării generale a acționarilor reglementată de art. 132 din Legea nr. 31/1990, deoarece actul constitutiv are natura unui act juridic încheiat între acționari, iar calea dreptului comun nu este interzisă nici expres și nici implicit de dispozițiile Legii speciale nr. 31/1990. Instanța, în virtutea principiului disponibilității, are obligația să se pronunțe numai asupra a ceea ce părțile au dedus judecății, fără a putea depăși, ca regulă, cadrul procesual stabilit de acestea, reclamantul fiind cel care decide pretenția pe care o supune judecății, motivarea în fapt și în drept a acesteia. (Decizia nr. 80 din data de 25 ianuarie 2017 pronunțată de Secția a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect nulitate absolută parțială act constitutiv SA)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică