Secăiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci

TUE. T-893/16, Xiaomi, Inc. v EUIPO. Înregistrarea unei mărci


5 decembrie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În anul 2014, societatea chineză Xiaomi, specializată în electronică și telefonie mobilă, a solicitat Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală înregistrarea semnului „MI PAD” ca marcă a Uniunii Europene pentru aparatele electronice și serviciile de (tele)comunicații. Societatea Apple s-a opus înregistrării acestui semn, invocând înregistrarea anterioară a mărcii IPAD pentru produse identice sau similare.

În 2016, EUIPO a respins solicitarea Xiaomi, considerând că diferențele între cele două mărci sunt insuficiente și nu pot garanta faptul că nu vor produce confuzii în rândul utilizatorilor.

În acest context, Xiaomi a sesizat Tribunalul Uniunii Europene cu o cerere în anulare, solicitare pe care Tribunalul a respins-o, confirmând decizia EUIPO.

:: Comunicatul (în limba franceză)
:: Hotărârea (în limba franceză)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii