Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Carmen Dan: Autoritatea polițistului nu se construiește numai prin modificarea cadrului legal


7 decembrie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Miercuri, 6 decembrie 2017, Mihai Tudose, primul ministru al României a declarat, potrivit agerpres.ro: „Azi avem, în primă lectură, un pachet de legi foarte importante (…), printre care Statutul polițistului.

La rândul său, Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a declarat: Este un pas pe care trebuie să-l facem în continuare pentru a finaliza această inițiativă, pentru că este primul demers din istoria acestei instituții când proceduri polițienești sunt scoase la lumină și inserate într-un text de lege (…) Fiecare ne punem diverse întrebări atunci când vedem în spațiul public interacțiuni dintre polițiști și cetățeni. Cu toții ne punem întrebarea firească dacă este corect cum a procedat polițistul, dacă este totul legal sau este un abuz. Prin această lege ne dorim ca oamenii să știe ce înseamnă respectarea legii și de unde începe abuzul. (…)

Primul aspect privește transparentizarea procedurilor de acțiune, al doilea aspect privește pregătirea fizică și tactică și un ultim aspect îl reprezintă cadrul legislativ pe care am dorit să-l facem clar, coerent și care să asigure polițiștilor protecția legi. (…)

Suntem conștienți de faptul că autoritatea polițistului nu se construiește numai prin modificarea cadrului legal. Respectul polițistului se câștigă și prin modul în care fiecare dintre angajații ministerului își face datoria la locul de muncă și vreau să vă asigur că suntem primii care vom sancționa și sancționăm abuzurile (…) Deși suntem conștienți că aceste derapaje ar putea să mai existe — suntem o instituție care are 127.000 de angajați—, niciodată nu considerăm că este oportun și constructiv să generalizăm aceste situații particulare. (…)

Și ieri am trecut printr-o situație foarte gravă, un polițist, un angajat al ministerului, un luptător din Departamentul de acțiuni speciale se zbate astăzi între viață și moarte”, a adăugat Carmen Dan, referindu-se la polițistul atacat cu sabia la Rădăuți, care în prezent este în stare critică.

Cu toate acestea, pe lista privind proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act în cadrul ședinței din data de 6 decembrie 2017 nu figurează un astfel de act normativ.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică