Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
 1 comentariu

Peste 700 de amendamente la statutul magistraților, discutate de Camera Deputaților. UPDATE: Votul final ar putea să fie devansat. Adoptare


11 decembrie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații, Noutăți legislative, Sistemul judiciar

UPDATE 11 decembrie 2017: Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului, a declarat, potrivit romaniatv.net: „Senatul a fost sesizat, astăzi, în calitate de Cameră decizională, cu două proiecte de legi care au fost astăzi votate la Camera Deputaţilor. Este procedura uzuală şi,sigur, în calitate de preşedinte al Senatului am convocat Biroul Permanent pentru a stabili pentru cele două legi termenele de depunere a amendamentelor şi de prezentare a raportului final. Pentru ambele legi, termenul de depunere a amendamentelor a fost stabilit pentru joi, 14 decembrie, ora 9.00, iar depunerea raportului, luni, 18 decembrie.

***

UPDATE 11 decembrie 2017: Camera Deputaților a adoptat cu 179 de voturi ”pentru” şi 90 de voturi ”împotrivă” modificările aduse Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, potrivit unui news.ro.

De asemenea, a fost adoptată, cu 167 de voturi ”pentru” şi 90 de voturi ”împotrivă” şi modificarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, care prevede că interdicţiile aplicate senatorilor şi deputaţilor descoperiţi de Agenţia Naţională de Integritate în conflict de interese în perioada 2007-2013 încetează de drept.

:: Stadiul proiectului
:: Stadiul proiectului ANI

***

11 decembrie 2017: Biroul Permanent al Camerei Deputaților discută posibilitatea de a devansa votul final, în plenul Camerei, asupra modificării Legii nr. 303/2004 privind statutul magistraților ar putea să fie devansat, potrivit digi24.ro.

Votul ar urma să fie dat astăzi după-amiază, după ședința solemnă dedicată omagierii Regelui Mihai I al României.

Totodată, pe ordinea de zi a plenului ar putea fi introdus și proiectul de modificare a Legii nr. 144/2007 privind înființarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate.

***

6 decembrie 2017: După o ședință de aproximativ 12 ore, Camera Deputaților a anunțat că, din lipsă de cvorum, votul final asupra proiectului de modificare a Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor urmează să fie dat într-o altă ședință, potrivit hotnews.ro.

Dezbaterile din plenul Camerei Deputaților au vizat peste 700 de amendamente la Legea 303/2004.

:: Raportul final
:: Amendamente respinse
:: Amendamente adoptate

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică