« Secţiuni « Arii de practică
BusinessProtectiveLitigation

Întrevedere Corina Crețu – Gheorghe Șimon
08.12.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Miercuri, 6 decembrie 2017, Corina Crețu, comisar european pentru politică regională, a primit vizita lui Gheorghe Șimon, ministrul Economiei, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

În cadrul întâlnirii cei doi au discutat despre stadiul procesului de specializare inteligentă în România precum și despre inițiativa „Regiuni mai puțin dezvoltate”.

Corina Crețu: „Domeniile de specializare inteligentă ale României, ca parte a Strategiei naționale de cercetare, inovare și dezvoltare, se află în diferite etape ale dezvoltării și implementării în regiuni. În acest sens, este extrem de important ca  autoritățile din România să consolideze cooperarea dintre nivelul regional și cel național. În plus, regiunile din România și autoritățile centrale pot beneficia de experiența internațională, facilitată de Comisia Europeană.

În ultimii doi ani, Comisia a acordat un sprijin special regiunilor Nord-Est și  Nord-Vest pentru a utiliza mai bine fondurile europene disponibile și a spori impactul și eficacitatea acestora. Aceasta Inițiativa s-a axat pe o specializare regională inteligentă și putem spune ca este un real succes fiindcă avem rezultate concrete. Au fost elaborate o serie de proiecte bune și inovatoare care vor fi sprijinite de FEDER prin Programul Operațional Regional. Acest lucru a fost posibil în principal datorită implicării active a tuturor partenerilor, autorități regionale, mediul de afaceri si mediul academic. Noi, la nivelul Comisiei, încurajăm și sprijinim autoritățile române să continue să implementeze activitățile desfășurate în aceste regiuni. De asemenea, ne dorim să reușim implementarea acestui proiect de succes la nivelul tuturor regiunilor din România.”

 
Secţiuni: Arii de practică, Content | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD