Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Investigațiile au o aparență benignă
15.12.2017 | Lucian BONDOC

Secţiuni: Concurență, Content, Opinii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Lucian_1bw-1

Investigațiile au această aparență benignă, dar trebuie tratate cu foarte mare atenție. Din experiența noastră și, mai ales, clienții care sunt, de fapt, grupuri multinaționale le tratează foarte sofisticat, pentru că sunt mai multe aspecte. În primul rând, așa ceva durează, de regulă, cam doi ani, sunt multe chestiuni care se transmit, se mai schimbă persoanele și de la Consiliul Concurenței, se mai schimbă persoane și la clienți și trebuie atenție la coerența a ceea ce se transmite.

De asemenea, pentru o societate care face parte dintr-un grup mai mare e foarte important să fie sigură că are o coerență de terminologie și de abordare în România față de alte țări. Pentru că atunci când ești întrebat cum vrei să definești o piață, dacă ai definit-o în niște notificări pe care deja le-ai depus la altă autoritate, este esențial să ridici problema clientului, fii atent că aici ești întrebat același lucru și de regulă aceste lucruri sunt foarte apreciate și sunt coordonate la nivel de grup, pentru că este important, o companie nu-și permite să aibă mai multe poziții.

Până la urmă e o economie. Sunt situații în care anumite piețe au fost definite cu analize aprofundate și sofisticate în alte țări și atunci nu o să o schimbe chiar dacă aici a fost un alt precedent și se susține acea definire a pieței relevante. Desigur că este un aspect important, pentru că odată ce Consiliul este interesat de un domeniu, trebuie să te gândești că interesul nu se va stopa doar la o simplă curiozitate. După ce va cunoaște mai bine domeniul, este o probabilitate să-l aprofundeze.

Avocat Lucian Bondoc

Opinie susținută în cadrul dezbaterii Ghici cine vine la cină? Investigațiile sectorialeediția 160, organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti