TOP LEGAL
Baroul Bucureşti - Societatea de Ştiinţe Juridice
Documentare juridică pentru avocaţi
Print Friendly, PDF & Email

Investigațiile au o aparență benignă

15 decembrie 2017 | Lucian BONDOC

Lucian_1bw-1

Investigațiile au această aparență benignă, dar trebuie tratate cu foarte mare atenție. Din experiența noastră și, mai ales, clienții care sunt, de fapt, grupuri multinaționale le tratează foarte sofisticat, pentru că sunt mai multe aspecte. În primul rând, așa ceva durează, de regulă, cam doi ani, sunt multe chestiuni care se transmit, se mai schimbă persoanele și de la Consiliul Concurenței, se mai schimbă persoane și la clienți și trebuie atenție la coerența a ceea ce se transmite.

De asemenea, pentru o societate care face parte dintr-un grup mai mare e foarte important să fie sigură că are o coerență de terminologie și de abordare în România față de alte țări. Pentru că atunci când ești întrebat cum vrei să definești o piață, dacă ai definit-o în niște notificări pe care deja le-ai depus la altă autoritate, este esențial să ridici problema clientului, fii atent că aici ești întrebat același lucru și de regulă aceste lucruri sunt foarte apreciate și sunt coordonate la nivel de grup, pentru că este important, o companie nu-și permite să aibă mai multe poziții.

Până la urmă e o economie. Sunt situații în care anumite piețe au fost definite cu analize aprofundate și sofisticate în alte țări și atunci nu o să o schimbe chiar dacă aici a fost un alt precedent și se susține acea definire a pieței relevante. Desigur că este un aspect important, pentru că odată ce Consiliul este interesat de un domeniu, trebuie să te gândești că interesul nu se va stopa doar la o simplă curiozitate. După ce va cunoaște mai bine domeniul, este o probabilitate să-l aprofundeze.

Avocat Lucian Bondoc
Managing Partner BONDOC & ASOCIAȚII

Opinie susținută în cadrul dezbaterii Ghici cine vine la cină? Investigațiile sectorialeediția 160, organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Lasă un răspuns

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.