Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Investigațiile oferă anumite garanții procedurale
11.12.2017 | Daniela BĂDILĂ

Secţiuni: Concurență, Content, Opinii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Pe tot parcursul procedurii de investigație sectorială, Consiliul Concurenței are în vedere grija respectării drepturilor procedurale și această investigație conferă întreprinderilor care fac parte din sectorul investigat de noi anumite garanții procedurale. Ele încep de la solicitările de informații, aceste solicitări de informații menționează scopul pentru care sunt necesare acele informații, menționează un termen până la care acele informații să fie furnizate și doar în final sancționează în cazul în care ele nu sunt furnizate sau sunt furnizate inexact sau incorect. Toate aceste chestionare care se trimit într-adevăr beneficiază de suportul echipei economistului șef în sensul în care sunt destul de sofisticate, destul de complexe, ele vizează de regulă, și aici domnii avocați știu, o perioadă lungă. Ne uităm la 2-3-4 ani în urmă.

O altă garanție procedurală pe care noi o avem, o conferim în baza legii întreprinderilor este aceea a confidențialității. Deci dacă o solicitare de informații de genul acesta se termină cu orice alte aspecte pe care doriți să le aduceți în atenție Consiliului Concurenței sub rezerva confidențialității, noi vom păstra confidențialitatea.

Un alt aspect important este acela ca atunci când acest raport al investigației sectoriale devine public, datele individuale ale fiecărei companii sunt confindențiale. Ele se vor prezenta doar agregat și acesta este iar un aspect important și noi credem că am câștiga încrederea mediului de afaceri, în primul rând a ne furniza acele informații. Sunt informații extrem de detaliate despre clienți, despre vânzări, despre cifre și pe o perioadă suficient de lungă de timp.

Daniela Bădilă
Director general Consiliul Concurenței

Opinie susținută în cadrul dezbaterii Ghici cine vine la cină? Investigațiile sectorialeediția 160, organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti