Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Mugur Isărescu: Protejarea infrastructurilor cibernetice necesită în primul rând oameni
11.12.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Cyberlaw
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 8 decembrie 2017, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României, a precizat, în deschiderea Conferinţei Naţionale în domeniul securităţii cibernetice, potrivit unui comunicat BNR: „BNR depune eforturi împreună cu autoritățile statului pentru a face față atacurilor cibernetice potențiale. Pentru gestionarea adecvată a riscurilor avem nevoie de planuri adecvate de prevenire a atacurilor cibernetice și de răspuns rapid în cazul producerii unor evenimente nedorite. Trebuie sa fim conștienți că, în contextul ultimelor valuri de atacuri cibernetice, nu este exclusă apariția unei crize pe plan global, greu de preconizat, cu impact și în țara noastră.

Protejarea infrastructurilor cibernetice necesită în primul rând oameni, cu înaltă pregătire profesională. Avem foarte multă tehnologie la nivel mondial, dar începem să avem probleme din ce în ce mai mari cu deficitul de specialiști în securitatea acesteia.

În acest context un rol important revine și organizațiilor profesionale în dezvoltarea continuă a competențelor necesare în managementul riscului și auditul IT, un domeniu deosebit de dinamic și complex.

De asemenea, o direcție importantă de acțiune trebuie asumată spre creşterea gradului de promovare și conștientizare la nivelul fiecăruia dintre noi, cu privire la importanța securității cibernetice. Cei mai mulți dintre noi nu suntem specialiști în domeniu, dar prin conștientizarea riscurilor putem avea o contribuție substanțială în prevenirea și limitarea efectelor atacurilor cibernetice.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti