Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Mugur Isărescu: Protejarea infrastructurilor cibernetice necesită în primul rând oameni
11.12.2017 | JURIDICE.ro

Vineri, 8 decembrie 2017, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României, a precizat, în deschiderea Conferinţei Naţionale în domeniul securităţii cibernetice, potrivit unui comunicat BNR: „BNR depune eforturi împreună cu autoritățile statului pentru a face față atacurilor cibernetice potențiale. Pentru gestionarea adecvată a riscurilor avem nevoie de planuri adecvate de prevenire a atacurilor cibernetice și de răspuns rapid în cazul producerii unor evenimente nedorite. Trebuie sa fim conștienți că, în contextul ultimelor valuri de atacuri cibernetice, nu este exclusă apariția unei crize pe plan global, greu de preconizat, cu impact și în țara noastră.

Protejarea infrastructurilor cibernetice necesită în primul rând oameni, cu înaltă pregătire profesională. Avem foarte multă tehnologie la nivel mondial, dar începem să avem probleme din ce în ce mai mari cu deficitul de specialiști în securitatea acesteia.

În acest context un rol important revine și organizațiilor profesionale în dezvoltarea continuă a competențelor necesare în managementul riscului și auditul IT, un domeniu deosebit de dinamic și complex.

De asemenea, o direcție importantă de acțiune trebuie asumată spre creşterea gradului de promovare și conștientizare la nivelul fiecăruia dintre noi, cu privire la importanța securității cibernetice. Cei mai mulți dintre noi nu suntem specialiști în domeniu, dar prin conștientizarea riscurilor putem avea o contribuție substanțială în prevenirea și limitarea efectelor atacurilor cibernetice.”


Aflaţi mai mult despre , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.