Secţiuni » Arii de practică » Business » Afaceri transfrontaliere
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti

CE. Foaie de parcurs ref. migrația în UE
11.12.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Content
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 7 decembrie 2017, Comisia Europeană a prezentat o foaie de parcurs prin care urmărește să se ajungă la un acord cuprinzător, până în iunie 2018, cu privire la modalitățile de aplicare a unei politici durabile în domeniul migrației, potrivit unui comunicat.

Jean-Claude Juncker, președintele CE: „Chiar dacă depășim acum stadiul de criză, este evident că migrația va rămâne o provocare pentru o întreagă generație de europeni. Este urgent ca Europa să creeze mijloace viabile pe termen lung prin care să gestioneze migrația în mod responsabil și echitabil. Am făcut progrese semnificative în ultimii trei ani, dar acum este momentul ca propunerile să se concretizeze în legi, iar legile în practică.

Măsurile propuse vizează trei direcții de acțiune:
– solidaritatea și responsabilitatea în materie de azil și frontiere, prin revizuirea sistemului european comun de azil sau a Regulamentului Dublin și finalizarea implementării noii Agenții Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă;
– consolidarea cooperării cu țările terțe și a sprijinului acordat acestora, prin asigurarea unei aplicări depline a Declarației UE-Turcia și a angajamentelor față de țările terțe partenere și agențiile ONU, precum și facilitarea unor căi sigure și legale pentru migranții care au cu adevărat nevoie de protecție;
– finanțare sporită și flexibilă pentru gestionarea migrației, prin punerea la dispoziție, prin intermediul următorului cadru financiar multianual (bugetul UE pe 7 ani) a instrumentelor necesare pentru a face față viitoarelor provocări.

:: Foaia de parcurs

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti