Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

SUA. Academia de Film a adoptat un cod de conduită în urma acuzațiilor de hărțuire sexuală. UPDATE: Benjamin Brafman: Actele sexuale pentru a avansa în carieră nu pot fi considerate viol. Harvey Weinstein a pledat nevinovat. Audițiile private în camere de hotel sau apartamente, limitate. Harvey Weinstein solicită respingerea unui proces datorită unei înțelegeri sexuale
20.07.2018 | Irina RÎMARU

JURIDICE - In Law We Trust
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Marți, 17 iulie 2018: Avocații lui Harvey Weinstein au cerut autorităților americane respingerea unui proces intentat de Ashley Judd, care îl acuză pe producătorul de film că i-a sabotat cariera, motivând că actrița a încheiat o înțelegere sexuală cu acesta, potrivit nytimes.com.

***

Sâmbătă, 9 iunie 2018: Sindicatul actorilor americani (SAG) și patru canale de televiziune (ABC, CBS, NBC, Fox) au convenit să limiteze audițiile private în camere de hotel sau apartamente, potrivit sagaftra.org.

Gabrielle Carteris, președinte SAG-AFTRA, a afirmat că scopul principal este de a elimina potențialul prădătorilor de a exploata artiști interpreți sub masca unei întâlniri profesionale.

***

Marți, 5 iunie 2018: Harvey Weinstein a pledat nevinovat în fața Curții Supreme a statului New York, după ce săptămâna trecută a fost pus oficial sub acuzare, potrivit bbc.com.

***

Sâmbătă, 3 martie 2018: „Benjamin Brafman, avocatul producătorului de film american Harvey Weinstein a declarat, potrivit dailymail.co.uk: „Dacă o femeie decide să aibă relaţii sexuale pentru a avansa în carieră, asta nu înseamnă că a fost vorba de un viol. Dacă o femeie decide că trebuie să aibă relaţii sexuale cu un producător de la Hollywood pentru a avansa în carieră şi dacă a făcut-o într-adevăr şi consideră acest lucru dezgustător, aceasta nu înseamnă că a fost vorba despre un viol. Aţi luat o decizie voluntar că sunteţi pregătită să faceţi ceva care, la nivel personal, vă repugnă, dar cu scopul de a avansa în carieră. Totuși, un astfel de comportament nu este o crimă. Promovarea pe canapea nu a fost inventată de Harvey Weinstein. Industria cinematografiei avea această reputaţie încă de dinainte de a mă naşte eu.

***

Joi, 7 decembrie 2017: Academia Americană de Film a adoptat un cod de conduită, ca urmare a eliminării lui Harvey Weinstein pentru acuzațiile de hărțuire sexuală sau agresiune formulate împotriva acestuia de mai multe femei, potrivit usatoday.com.

Scrisoarea semnată de Dawn Hudson, directorul executiv al Academiei, care include și codul de conduită, precizează că un departament special înființat de Academie lucrează la finalizarea procedurilor pentru gestionarea acuzațiilor de comportament inadecvat, asigurând că se pot rezolva corect și rapid.

Codul de conduită precizează că în Academie nu își au locul oamenii care abuzează de poziție, de putere sau influență într-o manieră care încalcă standardele recunoscute de decență și se opune oricărei forme de abuz, hărțuire sau discriminare.

În cazul în care comitetul director dovedește că vreunul dintre membrii săi a încălcat aceste standarde sau a compromis integritatea Academiei prin intermediul acțiunilor sale, poate impune orice sancțiune disciplinară permisă de statut, inclusiv suspendarea sau eliminarea.

Irina Rîmaru


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.