« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Executori judecătoreşti
Official partner: Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti din România
Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti
JURIDICE

Premiile RRDP 2016
11.12.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Miercuri, 6 decembrie 2017, a avut loc festivitatea de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat pentru anul 2016, potrivit universuljuridic.ro.

Evenimentul a fost organizat de Editura Universul Juridic și Revista Română de Drept Privat în colaborare cu Facultatea de Drept a Universității din București, Uniunea Națională a Notarilor Publici din România, Uniunea Națională a Barourilor din România, Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România, Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești și Asociația „Henri Capitant”.

În cadrul evenimentului s-au decernat următoarele premii:

I. Premiul “Matei B. Cantacuzino” a fost acordat prof. univ. dr. Liviu Pop, personalitate de marcă din domeniul dreptului privat, pentru întreaga activitate în domeniul dreptului privat.

II. Premiul “Henri Capitant”, pentru cea mai bună teză sau monografie juridică a anului pe teme de drept privat, a fost acordat lect. univ. dr. Paul Pop pentru lucrarea Sancțiuni procedurale în procesul civil” , Editura Universul Juridic, 2016.

Nominalizările au fost:
Faptul juridic licit, Editura Hamangiu, 2016, autor Oana Cristina Niemesch;
Fuziunea societăților, Editura Hamangiu, 2016, autor Arcadia Hinescu;
Sancțiuni procedurale în procesul civil, Editura Universul Juridic, 2016, autor Paul Pop;
Apelul în procesul civil, Editura Universul Juridic, 2016, autor Alin Speriusi-Vlad;
Nulitatea actului juridic civil, Editura Hamangiu, 2016, autor Filip Pavel.

III. Premiul “Octavian Căpățînă” pentru cel mai original și valoros studiu publicat în paginile revistei în cursul anului 2016 a fost acordat lui Ioan Ilieș Neamț pentru articolul “Momentul calitativ al încheierii contractului. Elementele esențiale ale contractului” , publicat în Revista Română de Drept Privat nr. 4/2016.

IV. Premiul “Traian Ionașcu”, pentru cea mai bună carte a anului 2016 din domeniul dreptului privat, a fost acordat lucrării “Noul Cod de procedură civilă comentat și adnotat” (2 vol.), Editura Universul Juridic, 2016, coordonat prof. univ. dr. Viorel Mihai Ciobanu și prof. univ. dr. Marian Nicolae.

Nominalizările au fost:
Noul Cod civil. Studii și comentarii (4 vol.), Editura Universul Juridic, 2016, Marilena Uliescu (coord.)
Noul Cod de procedură civilă. Comentat și adnotat (2 vol.), Editura Universul Juridic, 2013-2016, Viorel Mihai Ciobanu, Marian Nicolae (coord.);
Tratat de drept societar, Editura Rosetti International, 2016, autor Sebastian Bodu.

 
Secţiuni: Content, Executori judecătorești | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD