BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
MARES DANILESCU MARES
Print Friendly, PDF & Email

Ziua internațională de comemorare a victimelor crimei de genocid și pentru prevenirea acestei crime

09.12.2018 | Cristian JURA, Alina GAJA
Abonare newsletter
Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2018: Ziua internațională de comemorare a victimelor crimei de genocid și pentru prevenirea acestei crime este marcată, anual, la data de 9 decembrie.

António Guterres, Secretar General al ONU: „Într-o perioadă de creștere a antisemitismului, a bigoteriei anti-musulmane și a altor forme de ură, rasism și xenofobie, să ne reafirmăm angajamentul de a susține egalitatea și demnitatea tuturor.

Anul acesta, Convenția pentru prevenirea și reprimarea crimei de genocid împlinește 70 de ani de la adoptare. Scopul acestei zile este de a crește gradul de conștientizare asupra importanței acestei convenții și a rolului acesteia în combaterea și în prevenirea crimelor de genocid, cât și de a comemora victimele acestor crime.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Ana-Maria Antonovici

Ana-Maria Antonovici

2017: Ziua internațională de comemorare a victimelor crimei de genocid și pentru prevenirea acestei crime (International Day of Commemoration and Dignity of the Victims of the Crime of Genocide and of the Prevention of this Crime) este marcată, anual, la data de 9 decembrie.

Sediul materiei: Această zi a fost instituită la 11 septembrie 2015 de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, 9 decembrie fiind data la care, în anul 1948, a fost adoptată Convenția pentru prevenirea și reprimarea crimei de genocid.

În anul 2005, Organizația Națiunilor Unite a adoptat principiul responsabilității de a proteja, iar în anul 2008, a fost înființat Centrul Global pentru Responsabilitatea de a Proteja, cu sprijinul unor organizații ce sprijină respectarea drepturilor omului.

Pe parcursul anilor 2014 și 2015, comunitatea internațională a comemorat cele mai atroce crime petrecute în ultimul secol, precum marcarea a 100 de ani de la genocidul armenilor, 70 de ani de la eliberarea prizonierilor din lagărul de exterminare de la Auschwitz, 40 de ani de la atrocitățile comise de Khmerii Roșii în Cambodgia și 20 de ani de la genocidul din Rwanda și de la Srebrenica, din Bosnia și Herțegovina.

:: Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Ana-Maria Antonovici, intern SSJ

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week