Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE

China. Sistem de rating pentru cetățeni. UPDATE: Interdicții de călatorie cu trenul și avionul
19.03.2018 | Irina RÎMARU

JURIDICE - In Law We Trust
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

17 martie 2018: Începând cu luna mai 2018, cetățenii chinezi care au comis fărădelegi sau diverse acte considerate de autorități ca fiind abateri nu vor mai putea călători cu trenul sau cu avionul pe o perioada de până la un an, potrivit reuters.com.

În acestă categorie se încadreaza persoanele care au răspandit informații false despre acte de terorism, care au cauzat probleme în timpul zborului cu avionul, care nu au avut bilete de călătorie valide, care nu și-au plătit amenzile, care au fumat in trenuri și angajatorilor care nu au plătit asigurările sociale.

Sistemul de credite sociale pe care China, țara cu peste 1,3 miliarde de locuitori, vrea să îl implementeze vizează evaluarea cetățenilor săi în funcție de criterii precum săvârșirea de infracțiuni sau neplata la timp a facturilor sau ratelor, dar și lucrurile pe care le cumpară, interacțiunile lor sociale sau comportamentul online.

***

11 noiembrie 2017: China va implementa începând cu anul 2020 un sistem de rating pentru cetățeni, care va atinge toate aspectele vieții umane, potrivit usatoday.com.

Conform planului, fiecare cetățean al Chinei va primi un punctaj, informație cu caracter public, în urma monitorizării comportamentului său, de la obiceiurile de consum și frecvența cu care își plătește facturile la interacțiunile sale sociale.

Până la un anumit punct, seamănă cu scoringul practicat de instituțiile de creditare, care are efectul benefic de a impiedica supraîndatorarea, însă China merge dincolo de evaluarea solvabilității unei persoane, încercând să exprime în cifre, pe baza tuturor activităților online și offline, valoarea sa ca ființă umană.

Acest punctaj va influența eligibilitatea persoanei respective într-o mare varietate de ipostaze: la angajare, în momentul în care solicită un credit ipotecar, chiar și atunci când alege școala la care își va trimite copiii.

Susținătorii măsurii o descriu ca pe o oportunitate de a îmbunățăți serviciile statului. Cetățenii vor avea acces mai ușor la servicii financiare. Potrivit guvernului chinez, este o modalitate de a-i răsplăti pe cetățenii de încredere și de a le pune bețe-n roate celor compromiși.

Irina Rîmaru

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.