Premiile Uniunii Juriștilor din România 2017. UPDATE: Cum a fost
18 decembrie 2017 | JURIDICE.roVineri, 15 decembrie 2017, a avut loc decernarea premiilor științifice ale Uniunii Juriștilor din România pe anul 2017, potrivit universuljuridic.ro.
Evenimentul, aflat la cea de 26-a ediție, a reunit numeroase personalități din domeniul dreptului între care profesori universitari, avocați și magistrați.
Festivitatea a început cu un discurs al lui Ioan Chelaru, președintele Uniunii Juriștilor din România, care a mulțumit participanților pentru prezența la acest deosebit eveniment prin care sunt recompensați cei mai prolifici autori în domeniul dreptului pe anul în curs.
Primul premiu decernat, Premiul „Mihail Eliescu”, în domeniul dreptului civil, a revenit prof. univ. dr. Marian Nicolae pentru lucrarea „Drept Civil. Teoria generală – Vol. I. Teoria dreptului civil”, apărută la Editura Solomon. Laudatio pentru acest premiu a fost rostit de Mircea Bob.
În continuare, a fost decernat Premiul „I.L. Georgescu”, oferit pentru lucrarea „Dreptul comerțului internațional. Tratat – Partea generală și partea specială, (Editura Universul Juridic)”, autori Dragoș Alexandru Sitaru și Șerban-Alexandru Stănescu. În cazul acestui premiu, Laudatio a fost rostit de Ioan Macovei.
Următorul moment al serii a fost decernarea Premiului „Vintilă Dongoroz” prof. univ. dr. Mihai Adrian Hotca pentru volumul „Manual de drept penal. Partea generală”, apărut la Editura Universul Juridic, Laudatio fiind rostit de Ovidiu Predescu.
Premiul „Anibal Teodorescu” a revenit Universității Creștine „Dimitrie Cantemir” pentru cartea „Constituția României. Comentarii și Explicații”, publicată la Editura C.H. Beck și coordonată de Cristian Ionescu și Corina Adriana Dumitrescu. Autori ai lucrării sunt Cristina Bălăceanu, Titus Corlățean, Cristian Jora, Laura Macarovschi, Bogdan Pătrașcu, Roxana Mariana Popescu, Agata Mihaela Popescu și Doina Maria Tilea. Onoarea de a rosti Laudatio în cazul acestui premiu a aparținut lui Nicolae Popa.
NOU! Despre bani în profesii juridice: avocați, executori, notari, consilieri juridici și alți profesioniști ai dreptului
16 septembrie ⁞ Accidentul de muncă în toate formele de răspundere juridică
18 septembrie ⁞ Școala Superioară de Cadre
19 septembrie ⁞ Impactul legii 243/2024 asupra creditorilor IFN/cesionari de creanțe
23 septembrie ⁞ Fraudarea creditorilor – eficacitatea mijloacelor actuale pentru combaterea ei
25 septembrie ⁞ Noutățile Legii nr. 214/2024 – ce efecte poate avea semnătura electronică
26 septembrie ⁞ JURIDICE by Night. Golden Season edition
30 septembrie ⁞ Avocatura: onorariu orar vs. onorariu global
5 octombrie ⁞ Start Curs INGENIO de pregătire pentru Barou, INM & Magistratură, Notariat și Licență
7 octombrie ⁞ Dacă UIT, 100.000 de lei amendă! (RO E-TRANSPORT)
14 octombrie ⁞ Impactul sancțiunilor impuse de Consiliul Concurenței asupra pieței editoriale din România: între protecția concurenței și drepturile de autor
21 octombrie ⁞ Abilitățile de negociere: un moft sau o necesitate?
31 octombrie ⁞ JURIDICE by Night. Mystic Night. Halloween edition
11 noiembrie ⁞ Fraudarea fondurilor europene: infracțiune de 1 Euro? (Necesitatea stabilirii unui prag valoric minim pentru infracțiunea de fraudare a fondurilor europene)
18 noiembrie ⁞ Social Media. Răspunderea juridică în caz de Share și Repost care deranjează
23 noiembrie ⁞ Start Curs Admitere INM/ Magistratură & Avocatură 2025
28 noiembrie ⁞ JURIDICE by Night. Autumn Allure edition
2025 ⁞ The Congress / The biggest legal event
Următorul premiu acordat cu prilejul acestei galei, „Andrei Rădulescu”, în domeniul științelor interdisciplinare, a fost acordat lui Ioan Macovei pentru lucrarea „Tratat de drept internațional privat”, apărută la Editura Universul Juridic, Gheorghe Gheorghiu având rolul de a rosti Laudatio.
Premiul Revistei „Dreptul”, pentru publicistică științifică în domeniul dreptului a fost acordat lui Gheorghe Dobrican și Augustin Fuerea. Laudatio pentru acest premiu a fost rostit de Ovidiu Predescu.
Volumul „Drept procesual civil. Vol. I, II și III, Ediția a II-a”, autor Mihaela Tăbârcă, (Editura Solomon) a primit din partea Uniunii Juriștilor din România premiul „Viorel Ciobanu”, în domeniul dreptului procesual civil și dreptului internațional. Laudatio a fost rostit de Evelina Oprina.
În cadrul Festivității de decernare au fost oferite și două Diplome de excelență. Prima a fost pentru cartea „Codul Muncii și Legea Dialogului Social – comentarii și explicații”, publicată la Editura Universul Juridic, volum coordonat de prof. univ. dr. Ion Traian Ștefănescu, iar cea de-a doua a fost oferită Nicoletei Țândăreanu pentru lucrarea „Codul insolvenței comentat. Vol I – art. 1-182. Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență”, publicată tot la Editura Universul Juridic.
***
Marți, 12 decembrie 2017, prof. univ. dr. Ioan Chelaru, președintele Uniunii Juriștilor din România, a lansat o invitație de participare la decernarea premiilor științifice pe anul 2017. Manifestarea, aflată la cea de-a 26-a ediție, își propune să facă cunoscute cele mai reprezentative lucrări cu caracter juridic, editate în acest an.
Evenimentul va fi găzduit de către Ramada București Majestic Hotel și va debuta vineri, 15 decembrie 2017, începând cu ora 12.00, în sala I.L. Caragiale, cu decernarea premiilor științifice, urmând a continua, în partea a doua, cu lansarea nr. 2/2017 al revistei Legal Point.
Evenimentul se organizează în parteneriat cu Universul Juridic, care va asigura transmisiunea live pe universuljuridic.ro și pe pagina de Facebook a editurii.
Homepage J JURIDICE Cariere Evenimente Dezbateri Profesionişti Lawyers Week Video |