Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Premiile Uniunii Juriștilor din România 2017. UPDATE: Cum a fost
18.12.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 15 decembrie 2017, a avut loc decernarea premiilor științifice ale Uniunii Juriștilor din România pe anul 2017, potrivit universuljuridic.ro.

Evenimentul, aflat la cea de 26-a ediție, a reunit numeroase personalități din domeniul dreptului între care profesori universitari, avocați și magistrați.

Festivitatea a început cu un discurs al lui Ioan Chelaru, președintele Uniunii Juriștilor din România, care a mulțumit participanților pentru prezența la acest deosebit eveniment prin care sunt recompensați cei mai prolifici autori în domeniul dreptului pe anul în curs.

Primul premiu decernat, Premiul „Mihail Eliescu”, în domeniul dreptului civil, a revenit prof. univ. dr. Marian Nicolae pentru lucrarea „Drept Civil. Teoria generală – Vol. I. Teoria dreptului civil”, apărută la Editura Solomon. Laudatio pentru acest premiu a fost rostit de Mircea Bob.

În continuare, a fost decernat Premiul „I.L. Georgescu”, oferit pentru lucrarea „Dreptul comerțului internațional. Tratat – Partea generală și partea specială, (Editura Universul Juridic)”, autori Dragoș Alexandru Sitaru și Șerban-Alexandru Stănescu. În cazul acestui premiu, Laudatio a fost rostit de Ioan Macovei.

Următorul moment al serii a fost decernarea Premiului „Vintilă Dongoroz” prof. univ. dr. Mihai Adrian Hotca pentru volumul „Manual de drept penal. Partea generală”, apărut la Editura Universul Juridic, Laudatio fiind rostit de Ovidiu Predescu.

Premiul „Anibal Teodorescu” a revenit Universității Creștine „Dimitrie Cantemir” pentru cartea „Constituția României. Comentarii și Explicații”, publicată la Editura C.H. Beck și coordonată de Cristian Ionescu și Corina Adriana Dumitrescu. Autori ai lucrării sunt Cristina Bălăceanu, Titus Corlățean, Cristian Jora,  Laura Macarovschi, Bogdan Pătrașcu, Roxana Mariana Popescu, Agata Mihaela Popescu și Doina Maria Tilea. Onoarea de a rosti Laudatio în cazul acestui premiu a aparținut lui Nicolae Popa.

Următorul premiu acordat cu prilejul acestei galei, „Andrei Rădulescu”, în domeniul științelor interdisciplinare, a fost acordat lui Ioan Macovei pentru lucrarea „Tratat de drept internațional privat”, apărută la Editura Universul Juridic, Gheorghe Gheorghiu având rolul de a rosti Laudatio.

Premiul Revistei „Dreptul”, pentru publicistică științifică în domeniul dreptului a fost acordat lui Gheorghe Dobrican și Augustin Fuerea. Laudatio pentru acest premiu a fost rostit de Ovidiu Predescu.

Volumul „Drept procesual civil. Vol. I, II și III, Ediția a II-a”, autor Mihaela Tăbârcă, (Editura Solomon) a primit din partea Uniunii Juriștilor din România premiul „Viorel Ciobanu”, în domeniul dreptului procesual civil și dreptului internațional. Laudatio a fost rostit de Evelina Oprina.

În cadrul Festivității de decernare au fost oferite și două Diplome de excelență. Prima a fost pentru cartea „Codul Muncii și Legea Dialogului Social – comentarii și explicații”, publicată la Editura Universul Juridic, volum coordonat de prof. univ. dr. Ion Traian Ștefănescu, iar cea de-a doua a fost oferită Nicoletei Țândăreanu pentru lucrarea „Codul insolvenței comentat. Vol I – art. 1-182. Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență”, publicată tot la Editura Universul Juridic.

 

 

***

Marți, 12 decembrie 2017, prof. univ. dr. Ioan Chelaru, președintele Uniunii Juriștilor din România, a lansat o invitație de participare la decernarea premiilor științifice pe anul 2017. Manifestarea, aflată la cea de-a 26-a ediție, își propune să facă cunoscute cele mai reprezentative lucrări cu caracter juridic, editate în acest an.

Evenimentul va fi găzduit de către Ramada București Majestic Hotel și va debuta vineri, 15 decembrie 2017, începând cu ora 12.00, în sala I.L. Caragiale, cu decernarea premiilor științifice, urmând a continua, în partea a doua, cu lansarea nr. 2/2017 al revistei Legal Point.

Evenimentul se organizează în parteneriat cu Universul Juridic, care va asigura transmisiunea live pe universuljuridic.ro și pe pagina de Facebook a editurii.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti