Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Lansarea volumului „Protecția judiciară a Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene” I Mihaela Vrabie – Tîrgu Mureș, 14 decembrie 2017
13.12.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Conferința „Repere naționale și internaționale în domeniul GDPR” (Regulamentul General privind Protecția Datelor), organizată de Centrul pentru Protecția Datelor din cadrul Universității ,,Petru Maior” din Tîrgu Mureș în data de 14 decembrie 2017, va debuta prin lansarea volumului ,,Protecția judiciară a Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene” volum a cărui autoare este av. dr. Mihaela Vrabie, Avocat SCA “Popovici Niţu Stoica & Asociaţii”, cadru didactic asociat la Departamentul de drept public al Facultății de Drept a Universității din București și membră a Baroului București.

Această lucrare reprezintă o primă analiză teoretică și practică, în dreptul român, a Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, act cu valoare juridică echivalentă cu cea a Tratatelor UE și cu forță juridică obligatorie  (inclusiv pentru statele membre). Având în vedere sfera largă de aplicare a Cartei, precum și importanța Cartei, lucrarea se adresează atât teoreticienilor, cât și practicienilor, conținând atât argumente din doctrina europeană relevantă, cât și din jurisprudența CJUE, CEDO și a instanțelor naționale.

În cadrul lansării, vor vorbi autoarea cărții, prof. univ. dr. Daniel-Mihail Șandru și conf. univ. dr. Nicolae-Dragoș Ploeșteanu.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti