Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

DELOITTE Global TMT Predictions 2018: Tehnologiile de tip machine learning influențează evoluția afacerilor, iar apetitul consumatorilor pentru conținut la cerere este în creștere


13.12.2017 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Cyberlaw, Media & Publicitate, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

DELOITTE anticipează progrese importante în privința tehnologiilor de tip machine learning (învățare automatizată), o creștere a apetitului pentru abonamente digitale în rândul consumatorilor, la nivel mondial, concomitent cu supremația telefoanelor inteligente, potrivit Technology, Media & Telecommunications (TMT) Predictions 2018.

O tendință principală cu impact asupra business-ului identificată în raportul DELOITTE este cea conform căreia organizațiile vor folosi tehnologii de tip machine learning de două ori mai mult până la finalul lui 2018 față de acest an.

TMT Predictions identifică cinci arii care, în opinia DELOITTE, vor intensifica utilizarea tehnologiilor de tip machine learning, cea mai importantă zonă fiind cea a cip-urilor noi pentru semiconductori.

Paul Sallomi, lider global pentru industria tehnologie, media, entertainment & telecom la DELOITTE: “Am atins un punct critic în care adoptarea tehnologiilor de tip machine learning de către companii este pe punctul să ia avânt.

Conținutul live își merită banii într-o lume digitală

TMT Predictions include și câteva previziuni care privesc consumatorii. DELOITTE Global anticipează că transmisiunile live și evenimentele vor genera peste 545 miliarde de dolari venituri directe în 2018. În ciuda capacității utilizatorilor de a consuma conținut la cerere sau de a participa la evenimente de la distanță, consumul live este scăzut, iar în multe cazuri performanța conținutului live a devenit mai productivă și mai profitabilă prin intermediul mediului digital.

Indicând o dorință crescută a consumatorilor de a plăti pentru conținut digital, DELOITTE Global mai anticipează că, până la finalul lui 2018, 50% dintre adulții din țările cu economii dezvoltate vor avea cel puțin două abonamente pe platforme media online, iar până la finalul lui 2020, majoritatea va avea de două ori mai multe.

Viitorul telefoanelor inteligente

Adopția telefoanelor inteligente este în continuă creștere. Până în 2023 se estimează că mai mult de 90% dintre adulții din țările dezvoltate vor avea un telefon inteligent, rata celor cu vârste cuprinse între 55-75 de ani atingând 85%. Previziunile DELOITTE Global arată că posesorii vor interacționa cu telefoanele de 65 de ori pe zi, în medie, în 2023, cu 20% mai mult față de 2018.

În același timp, DELOITTE Global anticipează că 45% dintre utilizatorii adulți de telefoane inteligente la nivel mondial și 65% dintre cei cu vârste între 18-24 de ani vor fi preocupați de faptul că folosesc telefoanele prea mult pentru anumite activități și vor încerca să-și limiteze timpul de utilizare în 2018.

Craig Wigginton, lider în sectorul telecom DELOITTE Global: “Pe măsură ce telefoanele inteligente continuă să ocupe o parte semnificativă din viețile noastre profesionale și private, găsim un echilibru mai bun și stabilim niște norme de conduită, mai ales în viața privată, chiar pe măsură ce vom continua să explorăm mai multe oportunități în acest ecosistem mobil extrem de interesant.

Alte concluzii DELOITTE Global 2018 TMT Predictions:
– ne vom crea singuri propria realitate augmentată cu telefonul mobil– Peste un miliard de utilizatori de telefoane inteligente vor dezvolta conținut de tip realitate augmentată cel puțin o dată în 2018, 300 de milioane vor face acest lucru lunar, iar zeci de milioane săptămânal, potrivit DELOITTE Global;
– internet acasă – doar wireless mobil – Pentru 2018, DELOITTE Global anticipează că o cincime din gospodăriile din America de Nord vor accesa datele pe Internet prin intermediul rețelelor de telefonie mobilă. Vor exista însă diferențe semnificative de la o țară la alta. În Brazilia, de exemplu, aproape o treime din gospodării vor accesa Internetul prin intermediul telefoniei mobile, pe când în unele țări din Europa doar 10% dintre gospodării vor face acest lucru. Diferențele dintre geografii se datorează factorilor tehnologici, economici și demografici;
– mai mulți #adlergici – În timp ce trei sferturi din populația Americii de Nord se implică în minim o formă de adblocking, numai 10% dintre ei se implică în blocarea reclamelor în patru sau mai multe moduri- populația alergică la reclame, “adlergicii”. Utilizatorii tineri, educați, care au o slujba și venituri mai mari au mai multe șanse să fie adblockeri activi.
– consumul de TV la populația tânără, în declin– DELOITTE Global anticipează că publicul de televiziune tradițională cu vârste cuprinse între 18-24 de ani va scădea cu 5-15% pe an în SUA, Canada și Marea Britanie în 2018 și 2019, procent similar cu ultimii șapte ani. Forțe care au alungat publicul tânăr de la televiziunea tradițională, precum telefoanele inteligente, social media și pirateria video, ajung la saturație;
– conectivitatea la bord, în creștere – Un miliard de călătorii sau un sfert dintre toți pasagerii urmează să călătorească cu avioane dotate cu internet la bord în 2018, potrivit DELOITTE Global. Aceasta reprezintă o creștere estimată de 20% față de estimările totale pe 2017, reprezentând venituri de aproape un miliard de dolari în 2018 provenind din serviciile de internet pe liniile aeriene.

Aflat la a 17-a ediție, raportul DELOITTE Global TMT Predictions furnizează o perspectivă asupra tendințelor relevante pe parcursul următorilor 1-5 ani în industria media, tehnologie și telecom din lume.

:: Raportul integral

###

Numele DELOITTE se referă la organizația DELOITTE Touche Tohmatsu Limited (“DTTL”), o companie cu răspundere limitată din Marea Britanie, rețeaua globală de firme membre și persoanele juridice afiliate acestora. DTTL și firmele sale membre sunt entități juridice separate și independente. DTTL (numit în continuare și „DELOITTE Global”) nu furnizează servicii către clienți.

DELOITTE furnizează clienților din sectorul public și privat din industrii variate servicii de audit, consultanță, servicii juridice, consultanță financiară și de managementul riscului, servicii de taxe și alte servicii adiacente. Patru din cinci companii prezente în Fortune Global 500® sunt clienți DELOITTE, prin intermediul rețelei sale globale de firme membre care activează în peste 150 de țări și teritorii, oferind resurse internaționale, perspective locale și servicii de cea mai înaltă calitate pentru a rezolva probleme de business complexe.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro