BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
STOICA & Asociatii
Print Friendly, PDF & Email

Judecătoria Piteşti. Tranzacţii cu Bitcoin. Plată nedatorată

15.12.2017 | JURIDICE.ro

Judecătoria Piteşti a hotîrât că plata din eroare, în cadrul unui serviciu de tranzacționare a monedei Bitcoin, ca urmare a unei modificări a softului utilizat pentru efectuarea, inregistrarea şi decontarea tranzacțiilor, modificare care a presupus renunțare la simbolul virgula dintre zecimale, si înlocuirea simbolul  punct, sistemul de plați nu a mai ținut cont de zecimale, facandu-se astfel un număr de plați (decontări) eronate reprezintă, conform art. 1341 Cod civil, plată nedatorată. Astfel, reclamanta a achitat în contul pârâtului, în loc de suma datorată 177 lei, suma de 17.700 lei, instanţa dispunând restituirea sumei nedatorate şi obligarea la plata dobânzii legale. (Sentinţa civilă nr. 776 din data de 29 ianuarie 2015 pronunţată de Secţia civilă a Judecătoriei Piteşti având ca obiect pretenţii)


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.