Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Tribunalul București. Motive de contestație la executare
19.12.2017 | Valeria BĂLĂNEL


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Tribunalul București a hotărât că în situația în care se iveşte vreo nelămurire cu privire la hotărârea care se execută, și această nelămurire constituie motiv de contestație împotriva executării hotărârii penale în sensul art. 598 NCPP, trebuie avute în vedere incidente ivite înainte de începerea executării pedepsei și în niciun caz incidente apărute ulterior. În speță, ridicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor părții responsabile civilmente, ca urmare a achitării de către condamnat a amenzii penale și a cheltuielilor judiciare la care a fost obligat, deși ar fi trebuit instituit sechestru pe bunurile inculpaților condamnați, (acesta fiind obiectul nelămuririi), reprezintă un incident ivit după executare, astfel că este nefondată contestația la executare formulată de contestatorul parte responsabilă civilmente. Mai mult, Tribunalul a constatat că nelămurirea invocată reprezintă o problemă de fond rezolvată cu autoritate de lucru judecat de către instanța de judecată în primul ciclu procesual, care nu mai poate fi repusă în discuție pe calea contestației la executare. (Sentința penală nr. 2083 din data de 16 octombrie 2017 pronunțată de Secția I Penală a Tribunalului București având ca obiect contestație la executare)

Valeria Bălănel

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate