« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Tribunalul București. Motive de contestație la executare
19.12.2017 | Valeria BĂLĂNEL

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Tribunalul București a hotărât că în situația în care se iveşte vreo nelămurire cu privire la hotărârea care se execută, și această nelămurire constituie motiv de contestație împotriva executării hotărârii penale în sensul art. 598 NCPP, trebuie avute în vedere incidente ivite înainte de începerea executării pedepsei și în niciun caz incidente apărute ulterior. În speță, ridicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor părții responsabile civilmente, ca urmare a achitării de către condamnat a amenzii penale și a cheltuielilor judiciare la care a fost obligat, deși ar fi trebuit instituit sechestru pe bunurile inculpaților condamnați, (acesta fiind obiectul nelămuririi), reprezintă un incident ivit după executare, astfel că este nefondată contestația la executare formulată de contestatorul parte responsabilă civilmente. Mai mult, Tribunalul a constatat că nelămurirea invocată reprezintă o problemă de fond rezolvată cu autoritate de lucru judecat de către instanța de judecată în primul ciclu procesual, care nu mai poate fi repusă în discuție pe calea contestației la executare. (Sentința penală nr. 2083 din data de 16 octombrie 2017 pronunțată de Secția I Penală a Tribunalului București având ca obiect contestație la executare)

Valeria Bălănel

 
Secţiuni: Content, Drept penal, Jurisprudență, Jurisprudență Tribunale, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD