Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarTop LegalUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
4 comentarii | 
Print Friendly, PDF & Email

Proteste ale magistraților în mai multe orașe. UPDATE: Auditorii de justiție au protestat la INM. Protestele magistraților, în presa internațională
19.12.2017 | JURIDICE.ro

UPDATE 19 decembrie 2017: Protestele magistraților români s-ar reflectat și în presa internațională, știrea fiind preluată, printre altele, de The Washington Post, CNBC și Voanews.

***

UPDATE 18 decembrie 2017: Mai mulți magistrați protestează la București, pe treptele Palatului de Justiție, potrivit hotnews.ro.

Magistrații au protestat în fața instanțelor din Cluj-Napoca, București, Galați, Constanța, Botoșani, Olt, Brăila și Brașov. Totodată, mai mulți auditori de justiție au protestat în fața Institutului Superior al Magistraturii, motivele de nemulțumire fiind aceleași ca și în cazul magistraților.

***

Luni, 18 decembrie 2017, mai mulți magistrați au protestat în fața instanțelor în care își desfășoară activitatea, fiind nemulțumiți de modificările ce urmează a fi aduse Legilor Justiției, Codului penal și Codului de procedură penală, potrivit digi24.ro.

 Cristi Danileț, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii: „Toţi magistraţii din țară sunt sideraţi de modul în care s-au desfășurat dezbaterile din Parlament cu privire la legile Justiției și, mai ales, de ultimele propuneri de modificare a Codului penal și Codului de procedură penală. Am decis la nivelul întregii țări să adoptăm o formă de protest ca un avertisment la adresa clasei politice cu privire la modul în care a decis să trateze puterea judecătorească și pe procurorii din România. Colegii de la Cluj au decis ca timp de un sfert de oră să tacă, transmițând un mesaj simplu: ei sunt muți de uimire. (…) Din perspectiva noastră aceste propuneri sunt defecte și ele nu trebuie aprobate. Ceea ce ne-a siderat în mod absolut au fost propunerile de săptămâna trecută cu privire la Codul penal și Codul de procedură penală. Este, practic, un fel de luptă împotriva anticorupţiei care va avea un efect devastator asupra cauzelor penale ordinare (…) Practic, siguranța cetățeanului este pusă în pericol.”


Aflaţi mai mult despre , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Au fost scrise până acum 4 de comentarii cu privire la articolul “Proteste ale magistraților în mai multe orașe. UPDATE: Auditorii de justiție au protestat la INM. Protestele magistraților, în presa internațională”

 1. Amelia FARMATHY spune:

  O imagine cât o sute de articole… ce se vor modificate.
  I-am văzut și eu din mașină, încă sperând, eu una nu mai sper.
  Cât timp vom trăi în urma unui electorat ”get buget” și a unui absenteism ”jucăuș” de la vot, la așa ceva vom asista, la o lipsă de legitimitate și de bun simț marcante.
  Revenind la preconizatele modificări, le-am citit și eu, multipli diavoli strecurați între cuvinte, virgule și amendamente.
  Aceste modificări sunt pur și simplu: penale, ticăloase, o rușine, dar, mai presus de orice, un imens pericol.
  Pericolul prostiei, o prostie combinată cu o ticăloșie fără perdea.
  Din disperare, au lăsat orice ascunziș de-o parte, și, pe față, încearcă să își rezolve problemele de natură penală.
  Celebra Ordonanță 13 e un mic copil față de ce se pregătește.
  În ce mă privește, un singur lucru nu mai vreau să aud: vreun magistrat care susține asemenea aberații sau amușină prin comunicate kilometrice, ar fi prea mult și, măcar, ridicolul nu trebuie să ne (mai) acopere.
  Căci, în curând, ne va acoperi inutilitatea.

  • Florin-Iulian HRIB spune:

   Numai un om (cvasi)mort nu mai speră. Nodul acesta în care ne-am încîlcit azi a fost creat în aproape 3 decenii de minciună, indolenţă, laşitate, hoţie, corupţie etc. în care ne-am complăcut ca naţie, iar judecătorii au avut şi ei contribuţia lor la vina colectivă a autorităţilor care au devenit tot mai lipsite de autoritate, prestanţă, încredere din partea cetăţenilor. E greu să mai salvezi ceva în al 12-lea ceas, iar porcul nu se îngraşă în ajun. E suficient să priveşti CSM-ul şi ai imaginea fidelă a sistemului de justiţie românesc…

 2. Ionel ARAMA spune:

  Penal, ticălos, diavol, pericol, rusine… Gata, mi-ati atras atenția! Pregătit sa va insotesc in incantarea acestor imprecatii la adresa unor demoni nenumiti am vrut sa vad si ce anume ati identificat, precis, ca ar merita consumarea unei asemenea energii. Cum? Nimic? Niciun exemplu? Sunt dezamăgit, dar asa pățesc toti naivii cand realizeaza ca sunt trasi pe sfoara de catre demagogi. Eu o sa-mi revin!

  • Amelia FARMATHY spune:

   Mai bine de demagogi decât de condamnați sau puerili în gândire și ”spurcați” în exprimare.
   Când o să vă ”reveniți”, e o problemă care vă privește strict pe dvs.
   Sincer, nu prea mă preocupă, după cum nu mă marchează dacă vă ”dezamăgesc” sau nu, ar trebui să mă cunoașteți sau să vă cunosc, pentru a ajunge atât de departe_chiar și ironic punând problema_,recte la ”dezamăgiri”, și….. nu a fost cazul:):
   Cât despre exemple, le-ați auzit zilele acestea,dacă ați vrut să le auziți, le-ați ignorat dacă ați vrut să le ignorați.
   NU pot să vă doresc să ”beneficiați ” de ele, adoptate fiind, din postura de ipotetică victimă a unei infracțiuni.
   Ar trebui să îmi ”revin” eu, dacă v-aș dori așa ceva, și nu e cazul.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.