Secţiuni » Articole » Opinii
Opinii
Condiţii de publicare

Scrisoare deschisă adresată Parlamentului României cu privire la Legile Justiției


20 decembrie 2017 | Robert WILLIAMS

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Robert Williams

Robert Williams

Agenția de Știri Britanică News247WorldPress a alocat spații extrem de generoase eforturilor făcute pentru independența justiției și a sistemului judiciar pe de o parte. Suntem inițiatorul celui mai mare proiect pilot care a funcționat vreodată în România și anume „Educație Juridică în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Argeș” 2015-2017 în parteneriat cu structurile locale ale administrației publice, ocrotire a copilului, ordine publică, instanțe, școli și elevi.

În toată această perioadă elevii s-au atașat de valorile unei educații, de responsabilizare și  înțelegere a funcționarii statului român.

Domnule Președinte al Senatului României, Domnule Președinte al Camerei Deputaților

Stimați Parlamentari,

Dreptul Parlamentului României de a emite legi este stipulat în Constituția României fapt pentru care responsabilitatea pentru acestea nu poate fi sancționată decât prin vot politic de către cetățenii României.

În demersul nostru adresat domniilor voastre excludem orice urmă de imixtiune ori partizanat însă ne este extrem de greu să atingem subiectele fără o posibilă suspiciune dintre cele enumerate.

În aceste condiții, ca agenție de știri, dorim să transmitem știri dintr-o țară care își dorește de la simplul cetățean până la ultimul funcționar sau demnitar valorile izvorâte din respectarea legii, din anticorupție, din respectarea echilibrului instituțiilor în stat, de cea mai aleasă educație, de oameni dintre cei mai sănătoși fără să stea cu teamă că vor muri în spitale, de câte puțin dar fundamental  pentru o societate puternică, competitivă și neprețuită.

Firește că Legile Justiției au născut cele mai ample proteste de stradă, mediatice și comentarii internaționale însă dreptul parlamentului ca legiuitor trebuie să aibă în vedere nu emoția unui grup, ci binele întregii societăți.

Înțelepciunea schimbărilor propuse de către distinșii parlamentari din comisiile de specialitate NU sunt cele mai potrivite fapt pentru care protestele nu sunt îndreptate asupra Parlamentului dar a situației create DA.

Vă transmitem îngrijorarea noastră privind aspectele enumerate mai sus în speranța că veți găsi calea cea mai înțeleaptă pentru o formulă eminamente legală cu putere deplină și constituțională în efectele sale directe și morale indirecte.

Robert Williams
Redactor șef News247WorldPress

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii