Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Cristian Ban: Sunt amendamente care sper să nu intre niciodată în vigoare


19 decembrie 2017 | Anamaria Magdalena SĂRSAN

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Sistemul judiciar

Marți, 19 decembrie 2017, procurorul Cristian Ban, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a declarat, potrivit agerpres.ro: „Pe legile Justiţiei s-au făcut discuţii, dar eu aş trage un semnal de alarmă pe proiectul de modificare a celor două Coduri – penal şi de procedură penală. Sunt amendamente, că nu putem discuta decât pe amendamente, care, Doamne Dumnezeule, sper să nu intre niciodată în vigoare, vor paraliza efectiv, şi o spun cu cea mai mare responsabilitate, activitatea de urmărire penală şi de judecată, dar în mai mică măsură. Vor fi nu numai corupţi liberi, vor fi şi criminali, vor fi pedofili, vor fi violatori, care vor umbla liber pentru că organele de anchetă sunt legate de mâini şi de picioare. Este ca şi când ai lega pe cineva de mâini şi de picioare şi l-ai arunca în apă să înoate, exact aşa vor fi supuse organele de anchetă şi (…) instanţele.

Ieri am văzut sute şi sute de colegi judecători şi procurori în stradă. Eu unul sunt alături de ei pentru că îşi strigă o disperare. Haideţi să mergem la cauză. De ce au ieşit colegii noştri? De ce au ieşit în stradă şi strigă disperare? Pentru că nu există un dialog real, nu sunt auziţi acolo unde trebuie auziţi, nu există o transparenţă în acest sens în primul rând. Şi în al doilea rând, pentru că şi anumite chestiuni pe fondul legilor Justiţiei şi mai nou pe proiectul de modificare a celor două Coduri – penal şi de procedură penală – sunt de natură a paraliza efectiv şi de a ne împinge, suntem în pragul prăpastiei din punctul meu de vedere, alături de alte ţări cum sunt Polonia, Turcia şi Ungaria, în acest club o să ajungem.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică