Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Mugur Bogdan Mitroi: Le mulțumesc colegilor mediatori care au dat dovadă de solidaritate și etică profesională, urându-le mult spor și înțelepciune
25.12.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 19 decembrie 2017, Mugur Bogdan Mitroi, președintele Consiliului de Mediere, a transmis următorul mesaj, potrivit unui comunicat: „La final de an doresc să transmit gândurile mele corecte, morale și etice tuturor colegilor mediatori și să îi asigur că lucrurile s-au așezat  într-o albie de normalitate, fireascăprofesiei noastre, o profesie nobilă și tânară care într-o perioadă foarte scurtă, istoric, a încercat și a reușit să se maturizeze așezandu-se în rândul profesiilor liberale onorabile.

Au trecut aproape trei an de la instalarea actualului Consiliu de Mediere și suntem la finele anului cu cea mai mare densitate de evenimente instituționale, care au conferit profesiei o nouă haină, croită după statura rudelor sale europene și nu numai.

Am obținut recunoaștere internațională și cu obiectivitate asumată afirm că am devenit un exemplu de bune practici europene, fiind urmăriți cu interes de instituții consacrate în Europa, delegații de procurori europeni poposind cu mare interes la sediul Consiliului de Mediere, la fiecare vizită în țara noastra, aceștia fiind interesați de modul cum suntem organizați și de experiența acumulată de colegii mediatori.

La nivel național, Consiliul de Mediere notează câteva premieri în activitatea sa, fiind pentru prima dată, în scurta noastră istorie, când în mod nemijlocit acesta asigură un flux de cazuri către mediatori – în zona conflictelor medicale. De asemenea, este pentru prima dată când mediatorii sunt angrenați în mod direct în soluționarea conflictelor din zona asigurărilor – prin dezvoltarea colaborării instituționale dintre Consiliul de Mediere și ASF, fiind pentru prima dată când mediatorii sunt invitați în Comisiile de dialog din cadrul prefecturilor, dovedindu-și utilitatea socială în gestionarea comuncării din cadrul acestor comisii. Nu în ultimul rând, este pentru prima dată când mediatorilor le sunt asigurate condiții adecvate pentru o relație normală, profesionalăîntre ei și clienții lor din penitenciare si din spațiile de arest preventiv, fiind, de asemenea, pentru prima dată când participăm în grupurile de lucru Guvernului, specializate pentru gestionarea situației migranților. Trebuie amintit și faptul că este pentru prima dată când, în colaborare cu Ministerul Justiției și Ministerul Educației Naționale, Consiliul de Mediere  dezvoltă un program de diseminare a informațiilor despre mediere în rândul elevilor, fiind pentru prima dată când mediatorii vor intra în Oficiile de mediere și arbitraj înființate la nivelul Inspectoratelor Teritoriale de Muncă șla nivelul Ministerului Dialog Social.

Este pentru prima dată când profesia are bucuria de a avea mediatori de onoare, personalități de marcă – foști președinți ai statului șnu numai, este pentru prima dată când în Parlamentul României se află o variantă mult îmbunătățită a legii medierii,aceasta fiind în ultima fază procedurală în vederea adoptării și este pentru prima dată când între Consiliul de Mediere din România și Consiliul dMediere din Republica Moldova a fost încheiat un protocol de colaborare prin care au fost definite activități concrete de dezvoltat în comun.

Este prima dată când mediatorii beneficiază de formare continuă realizată într-un mod modern, prin intermediul întâlnirilor on-line și cursurilor oferite în vederea creșterii pregătirii profesionale și încrederii în propria persoană.

Toate aceste lucruri au fost dublate de o activitate managerială intensă, cu scopul declarat de optimizare și eficientizare a activității administrative a organismului înființat prin lege având  atribuții clare de organizare a profesiei și a corpului profesional.

surile adoptate au privit trei direcții majore și anume:

– Recuperarea sumelor neîncasate, în totalitatea acestora, de la înființarea Consiliului, efortul personalului administrativ fiind uneori cu mult peste rutina activităților zilnice, măsură ce a dus la o echilibrare a bugetului necesar funcționării instituției;
– Dimensionarea personalului angajat raportat la volumul activităților curente, măsură ce a presupus identificarea – pentru fiecare angajat – a unui flux operațional al documentelor optim pentru reducerea timpilor de procesare dar și constientizarea și creșterea gradului de responsabilizare prin implicarea fiecărui angajat în circuitul decizional administrativ al instituției;
– Administrarea bazei de date cunoscută sub denumirea de Tabloul Mediatorilor, măsură implementată prin aranjarea, în premieră, a documentelor arhivate, actualizarea datelor personale ale mediatorilor dar și actualizarea, în premieră, a numărului real și efectiv de mediatori activi, actualizare operată în timp real.

Se încheie un an dinamic, plin de schimbări benefice – care-și vor arăta roadele în următoarea perioadă, deciziile administrative adoptate fiind menite să asigure sustenabilitatea instituției și profesiei în condiții nu tocmai prielnice și cu personaje care, fără a avea, personal.  credința înțelegerii acestora, nu au încetat să umbrească imaginea profesiei.

Doresc să le mulțumesc colegilor, angajați ai instituției, pentru efortul constant și seriozitatea manifestată  în activitatea administrativă de zi cu zi a instituției.

Le mulțumesc colegilor mediatori care au dat dovadă de solidaritate și etică profesională, urându-le mult spor și ințelepciune.

De asemenea, în mod special țin să le mulțumesc colegilor, membrii în Consiliu de Mediere, pentru faptul că au susținut activitatea intensă a instituției, fiind implicați în mod absolut în toate proiectele inițiate și dezvoltate de Consiliul de Mediere, dorindu-le liniște, sănătate și aceeași înțelepciune și pe viitor.

Un an 2018 cu multe împliniri și cu mult respect,

Crăciun Fericit și La Mulți Ani”

Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.