Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Judecătoria Giurgiu. Punct de vedere ref. modificarea Legilor Justiției și a legislației penale

21.12.2017 | JURIDICE.ro

Miercuri, 20 decembrie 2017, s-a desfăşurat Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Giurgiu, convocată de către preşedintele Judecătorieila solicitarea judecătorilor acestei instanţe, pe ordinea de zi aflându-se emiterea unui punct de vedere cu privire la propunerilor de modificare a Legilor Justiţiei, a Codului penal şi a Codului de procedură penală, precum şi emiterea unui punct de vedere referitor la opiniile, propunerile şi amendamentele formulate de UNJR şi AMR în contextul dezbaterilor asupra proiectelor de lege privind domeniul Justiţiei şi asupra propunerilor de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală, potrivit unui comunicat.

În cadrul Adunării Generale, judecătorii care funcţionează la Judecătoria Giurgiu au adoptat, cu majoritate de voturi, următoarele puncte de vedere:
1. judecătorii din cadrul Judecătoriei Giurgiu şi-au exprimat dezacordul faţă de lipsa unei dezbateri publice reale asupra propunerilor de modificare a Legilor Justiţiei, a Codului penal şi a Codului de procedură penală, cu ignorarea avizului negativ al Consiliului Superior al Magistraturii şi în lipsa avizului Comisiei de la Veneţia, fără a fi analizate efectele pe care le vor produce aceste modificări asupra drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, astfel cum sunt acestea consacrate în Constituţia României;
2 judecătorii din cadrul Judecătoriei Giurgiu s-au delimitat de opiniile, propunerile  şi amendamentele formulate de Uniunea Naţională a Judecătorilor din România şi Asociația Magistraților din România în contextul dezbaterilor asupra proiectelor de lege privind domeniul justiţiei şi asupra propunerilor de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală.


Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Newsletter
Publicitate
Corporate
Membership