Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

A decedat Preşedintele Academiei Române

24.12.2017 | JURIDICE.ro
Newsletter
Instagram
Facebook

Duminică, 24 decembrie 2017, Academia Română a anunțat cu profundă durere decesul fulgerător al Președintelui său, potrivit unui comunicat.

Academician Ionel-Valentin Vlad, Președinte al Academiei Române din 2014, a decedat duminică, 24 decembrie 2017, după o grea suferință, purtată cu demnitate și discreție.

Născut pe 22 septembrie 1943, Ionel Valentin Vlad, a urmat cursurile Liceului „I.L. Caragiale“ din București, apoi pe cele ale Facultății de Fizică din Universitatea București. De profesie inginer electronist, s-a specializat în domeniul laserelor și holografiei, aprofundând acest domeniu la Universitatea Paris VI. Și-a susținut teza de doctorat „Metode de prelucrare a informației în holografia convențională și în timp real“ sub coordonarea celebrului profesor Gheorghe Cartianu și a obținut titlul de doctor inginer. A fost vreme de peste 50 de ani cercetător la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor de la Măgurele, unde a înființat și condus Laboratorul de Holografie din cadrul Secției Lasere.

Vicepreședinte al Academiei Române în perioada 2010-2014, a fost ales Președinte al acestui for în Adunarea Generală din 3 aprilie 2014. Ca președinte al Academiei Române, timp de 3 ani și 8 luni, și-a dorit ca Academia Română, cel mai înalt for cultural şi ştiinţific al României, să rămână întotdeauna un bun sfătuitor şi să aducă speranţă oamenilor.

Miercuri, 27 decembrie 2017, trupul neînsuflețit al acad. Ionel Valentin Vlad va fi depus la sediul Academiei Române.

Ceremonia de înmormântare va avea loc joi, 28 decembrie 2017, la Cimitirul Bellu, Aleea Academicienilor. Membrii Academiei Române sunt profund îndurerați! Dumnezeul să-l primească în lumină și să-l odihnească în pace!

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate