Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Intervenții accesorii în favoarea mai multor părți cu interese contrare
27.12.2017 | JURIDICE.ro


Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că, în baza art. 61 alin. 3 C. proc. civ., intervenția accesorie reprezintă o cerere incidență prin intermediul căreia o terță persoană intervine în procesul civil pentru apărarea drepturilor uneia dintre părți. Sintagma „sprijină numai apărarea uneia dintre părți” semnifică faptul că o atare intervenție nu poate fi realizată decât fie numai în favoarea reclamantului, fie numai în favoarea pârâtului. De vreme ce reclamantul și pârâtul au poziții procesuale prin care opun unul altuia interese contrarii, iar din conținutul dispozițiilor art. 61 alin. 3 C. proc. civ. se înțelege că este exclusă posibilitatea unei intervenții accesorii în favoarea mai multor părți cu interese contrare, o solicitare de intervenție atât în favoarea reclamantului. cât și a pârâtului apare ca inadmisibilă. (Decizia nr. 1196 din data de 19 iulie 2017 pronunțată de Secția I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect constatare nulitate absolută)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate