Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul sportului
Dreptul sportului
CărţiProfesionişti

Rusia. Interdicție pe viață de participare la JO. UPDATE: Anulare sancțiuni


1 martie 2018 | Irina RIMARU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

25 februarie 2018: Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a ridicat suspendarea Rusiei, potrivit olympic.org.

***

 5 februarie 2018: Joi, 1 februarie 2018: Tribunalul de Arbitraj pentru Sport a anulat suspendarea pe viaţă dictată împotriva a 28 dintre cei 43 de sportivi prezenţi la Jocurile Olimpice de iarnă ediţia 2014 de la Soci, potrivit TAS.

Alfons Hoermann, preşedintele Federaţiei sporturilor germane (DOSB): „DOSB speră că va fi juridic posibil de a nu-i invita la PyeongChang pe sportivii care până acum erau excluşi. Ar fi fatal ca sportivii care au trişat la Soci să vină din nou la PyeongChang să-i priveze pe sportivii curaţi de fructul anilor lor de muncă. Este cu adevărat o veste proastă pentru sportul mondial. Asta demonstrează din nou cât de dificil este să impui în faţa tribunalelor sancţiuni dure şi meritate în materie de luptă împotriva dopajului. Eforturile CIO de a restabili egalitatea de şanse, excluzând pe viaţă toţi sportivii şi oficialii asociaţi trişeriei de la Soci, sunt din păcate frânate„, potrivit bbc.com.

În cazul altor 11 sportivi ruşi suspendaţi pe viaţă, TAS a stabilit că aceştia au încălcat regulamentul antidoping, dar le-a redus sancţiunile, aceştia fiind suspendaţi acum doar pentru Jocurile Olimpice de la PyeongChang.

:: Hotărârea

***

22 decembrie 2017: Comitetul Internațional Olimpic a anuntat ca a decis interdicții pe viață în cazul a 11 sportivi din Rusia, potrivit olympic.org.

Sportivii, sancționați pentru încălcarea regulamentelor antidoping la Jocurile Olimpice de la Soci, sunt Ivan Skobrev, Artem Kuznetcov (patinaj viteză), Nikita Kriukov, Alexander Bessmertnih, Natalia Matveeva (schi fond), Liudmila Udobkina, Maxim Belugin (bob) Tatiana Burina, Anna Schukina (hochei pe gheață), Albert Demcenko și Tatiana Ivanova (medaliați la JO de la Soci).

Irina Rîmaru

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică