Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Neprezentare la poliție. Respingere înlocuire control judiciar cu arestare preventivă
04.01.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal, Jurisprudența ÎCCJ, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că după rămânerea definitivă a sentinței prin care s-a dispus extrădarea, în cauză nu mai este incident art. 43 alin. 5 din Legea nr. 302/2004 privind înlocuirea măsurilor provizorii, cererea de extrădare nemaifiind în curs de soluționare în sensul art. 43 alin. 5 din lege, astfel încât nu se mai poate dispune înlocuirea măsurii controlului judiciar. Așadar, cererea parchetului de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive în temeiul art. 215 alin. 7 C. proc. pen. – pe motiv de rea-credință din partea intimatului care nu s-a prezentat la sediul organului de poliție desemnat cu supravegherea sa și la chemarea Curții de Apel Timișoara – este neîntemeiată, câtă vreme norma specială (Legea nr. 302/2004) primează față de cea generală (C. proc. pen.) și se completează cu norma generală în materie ori de câte ori legea specială nu cuprinde dispoziții cu privire la o anumită situație. (Decizia nr. 699 din data de 11 iulie 2017 pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect cerere de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura arestului preventiv față de o persoană extrădată)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti