BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
MARES DANILESCU MARES
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Neprezentare la poliție. Respingere înlocuire control judiciar cu arestare preventivă

04.01.2018 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că după rămânerea definitivă a sentinței prin care s-a dispus extrădarea, în cauză nu mai este incident art. 43 alin. 5 din Legea nr. 302/2004 privind înlocuirea măsurilor provizorii, cererea de extrădare nemaifiind în curs de soluționare în sensul art. 43 alin. 5 din lege, astfel încât nu se mai poate dispune înlocuirea măsurii controlului judiciar. Așadar, cererea parchetului de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive în temeiul art. 215 alin. 7 C. proc. pen. – pe motiv de rea-credință din partea intimatului care nu s-a prezentat la sediul organului de poliție desemnat cu supravegherea sa și la chemarea Curții de Apel Timișoara – este neîntemeiată, câtă vreme norma specială (Legea nr. 302/2004) primează față de cea generală (C. proc. pen.) și se completează cu norma generală în materie ori de câte ori legea specială nu cuprinde dispoziții cu privire la o anumită situație. (Decizia nr. 699 din data de 11 iulie 2017 pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect cerere de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura arestului preventiv față de o persoană extrădată)

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week