Secţiuni » JURIDICE NEXT » Legal Days
Legal Days

Ziua Internațională a Păcii


21 septembrie 2019 | Cristian JURA, Alina GAJA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua internațională a Păcii este marcată, anual, la data de 21 septembrie.

Temă pentru 2019: „Climate Action for Peace”.

Tema atrage atenţia asupra importanţei combaterii schimbărilor climatice ca un mod de a proteja şi promova pacea în întreaga lume.

Pacea nu se poate realiza decât dacă se iau măsuri concrete pentru combaterea schimbărilor climatice. ONU a convocat pentru 23 septembrie 2019 un Summit privind combaterea schimbărilor climatice, care se va concentra pe esenţa acestei probleme – sectoarele care creează cele mai multe emisii şi zonele în care consolidarea rezilienţei ar putea avea o influenţă semnificativă, se menţionează pe site-ul amintit.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018: Ziua internațională a Păcii este marcată, anual, la data de 21 septembrie.

Tema ediției din 2018: „Dreptul la pace – Declarația universală a drepturilor omului la 70 de ani”.

Tema sărbătorește cea de-a 70-a aniversare a Declarației Universale a Drepturilor Omului.

Declarația Universală a Drepturilor Omului este un document de referință în istoria drepturilor omului. Proiectat de reprezentanți cu diferite medii juridice și culturale din toate regiunile lumii, Declarația a fost adoptată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite la Paris la 10 decembrie 1948 ca un standard comun de realizare pentru toate popoarele și toate națiunile.

António Guterres, Secretarul general: „Este timpul ca toate națiunile și toate popoarele să respecte cuvintele Declarației Universale a Drepturilor Omului, care recunoaște demnitatea inerentă și drepturile egale și inalienabile ale tuturor membrilor rasei umane. Anul acesta marchează cea de-a 70-a aniversare a acestui document de referință.”

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Ana-Maria Antonovici

Ana-Maria Antonovici

2017: Ziua Internațională a Păcii este marcată, anual, la 21 septembrie.

Sediul materiei: Ziua Internațională a Păcii a fost instituită în anul 1981 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite, așa încât a fost sărbătorită pentru prima oară în anul 1982, iar de atunci este sărbătorită în fiecare an de mai multe națiuni, organizații politice si militare.

Aceasta este dedicată păcii și în special absenței războiului și a violenței. De exemplu, cum ar fi încetarea temporară a focului într-o zonă de război pentru accesul ajutorului umanitar.

Tema pentru 2017: „Împreună pentru pace: respect, siguranță și demnitate pentru toți”.

Aceasta face trimitere la sloganul TOGETHER – denumirea unei inițiative globale ce promovează respectul, siguranța și demnitatea pentru toți cei obligați să-și părăsească locuințele în căutarea unei vieți mai bune.

Website-ul oficial aici.

* Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Ana-Maria Antonovici
Intern SSJ

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii