« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
 1 comentariu

Inspecția Muncii. Acțiuni de control în contextul transferului contribuțiilor sociale de la angajator la angajat. UPDATE: Rezultatele
13.07.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

13 iulie 2018: Joi, 12 iulie 2018: Inspecția Judiciară a publicat rezultatele acțiunilor de control în contextul transferului contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, începând cu data de 1 ianuarie 2018, potrivit unui comunicat.

În cadrul acestei campanii au fost controlați 10280 angajatori, atât din mediul privat cât și de la stat, constatându-se următoarele aspecte:
– 95% din numărul total al angajatorilor controlați au respectat prevederile legale privind inițierea unor negocieri colective
– 9992 de angajatori au respectat prevederile legale în sensul că au transmis către REVISAL, în termen, modificările intervenite cu privire la salariul angajaților
– 10209 angajatori au respectat prevederile H.G. nr. 846 din 29 noiembrie 2017 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată începând cu data de 1 ianuarie 2018
– pentru nerespectarea altor prevederi legale din domeniul relațiilor de muncă au fost aplicate 2797 de sancțiuni contravenționale, din care 765 au fost amenzi în valoare de 11.052.500 lei
– au fost identificați 56 de angajatori la care, prin transferul contributiilor de la angajator la angajat, au rezultat, în luna ianuarie 2018, salarii nete sub nivelul salariului net din decembrie 2017.

Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat: ”Vom continua verificarea aplicării prevederilor legale pe care le-a avut ca obiectiv această campanie națională, prin introducerea acestor aspecte în tematica de control generală, care privește activitatea inspectorilor de muncă și pe care aceștia o aplică în controale. Numărul foarte mare de măsuri dispuse de inspectori în vederea remedierii deficiențelor constatate ne obligă să procedăm la verificarea aplicării acestora, dar au și un caracter de prevenire și de consiliere pe care inspectorii îl dau acțiunilor de control.”

***

9 ianuarie 2018: Luni, 8 ianuarie 2018, Inspecția Muncii a informat că, în perioada următoare, va desfășura acțiuni de control în contextul transferului contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, începând cu data de 1 ianuarie 2018, potrivit profit.ro.

Astfel, în situația în care se va constata că angajatorii nu au derulat negocieri colective în vederea evitării diminuării venitului net al angajaților ca urmare a transferului contribuțiilor sociale, aceștia riscă amenzi cuprinse între 5000 și 10000 de lei.

 
Secţiuni: Content, Dreptul muncii | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Inspecția Muncii. Acțiuni de control în contextul transferului contribuțiilor sociale de la angajator la angajat. UPDATE: Rezultatele”

  1. Ioan BUCSA spune:

    Adică ori de câte ori statul măreşte impozitul, contribuţiile pe munca salariatului, tot angajatorul este vinovat, pentru că nu a derulat negocieri colective ca să nu se diminueze salariul în urma aplicării impozitului, contribuţiei mai mari!!! Ne-am întors în comunism, angajatorii sunt vinovaţi de toate relele din societate, aceşti exploatatori care urmăresc numai profitul, în acest sens fiind şi opiniile d-nei ministru a muncii care dădea vina pe firme, multinaţionale, că nu doresc să se extindă în nord-estul şi sud-vestul ţării, zone mai sărace, că urmăresc doar profitul facil realizat în Ardeal.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD