Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Simona Camelia Marcu: Justiția este un serviciu public al cărui beneficiar final este cetățeanul
09.01.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 8 ianuarie 2018, jud. Simona Camelia Marcu, preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a susţinut următorul discurs cu ocazia festivităţii de începere a cursurilor în cadrul Institutul Naţional al Magistraturii de către noua generaţie de auditori de justiţie, potrivit unui comunicat CSM:

„Dragi auditori de justiție,

Vă felicit pentru reușită, ați trecut de un concurs greu, ceea ce înseamnă că din punct de vedere teoretic aveți baza necesară pentru a construi o viitoare carieră de magistrat.

Suntem onorați să primim și să spijinim o nouă generație de auditori, viitori magistrați. Vă îndemn să vă puneți în valoare vocația şi să realizați permanent că justiția este un serviciu public al cărui beneficiar final este cetățeanul.

Nu vă ascund că urmează o perioadă de muncă asiduă. Însă, mai ales în cei doi ani care vin, ai formării inițiale, nu veți fi singuri, ci veți fi îndrumați de magistrați, judecători și procurori, de cadre didactice cu experiență. Nădăjduiesc astfel că nevoia firească de modele profesionale va fi pe deplin satisfăcută.

Aveți șansa de a vă aprofunda cunoștințele teoretice și practice, de a beneficia de un plan de învățământ judicios adaptat nevoilor voastre, în care disciplinele fundamentale și-au recăpătat locul pe care îl merită.

V-am spus că se apropie o perioadă grea de muncă asiduă, dar ar fi corect să vă spun și că urmează cea mai frumoasă perioadă din viața voastră profesională, în care optimismul și energia specifice vârstei, prieteniile pe care le veți lega vor reprezenta catalizatorul evoluției voastre profesionale ulterioare.

Aș dori, totodată, să vă îndemn și la reflecție: să conștientizați că pregătirea voastră nu este un scop în sine, ci urmărește conturarea personalității unor oameni care vor fi învestiți să judece alți oameni, cu destinele lor, ceea ce este o onoare și  o răspundere enormă.

Există, așa cum spunea o personalitate uriașă a secolului trecut, o instanță mai înaltă decât toate instanțele, și anume instanța conștiinței.

În calitate de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, vă asigur de întreg suportul instituțional, astfel încât perioada de formare ce începe astăzi să se deruleze sub cele mai bune auspicii.

Nu în ultimul rând, la acest nou început, urez succes conducerii I.N.M., formatorilor, precum și întregului personal.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti