Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Simona Camelia Marcu: Justiția este un serviciu public al cărui beneficiar final este cetățeanul


9 ianuarie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Luni, 8 ianuarie 2018, jud. Simona Camelia Marcu, preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a susţinut următorul discurs cu ocazia festivităţii de începere a cursurilor în cadrul Institutul Naţional al Magistraturii de către noua generaţie de auditori de justiţie, potrivit unui comunicat CSM:

„Dragi auditori de justiție,

Vă felicit pentru reușită, ați trecut de un concurs greu, ceea ce înseamnă că din punct de vedere teoretic aveți baza necesară pentru a construi o viitoare carieră de magistrat.

Suntem onorați să primim și să spijinim o nouă generație de auditori, viitori magistrați. Vă îndemn să vă puneți în valoare vocația şi să realizați permanent că justiția este un serviciu public al cărui beneficiar final este cetățeanul.

Nu vă ascund că urmează o perioadă de muncă asiduă. Însă, mai ales în cei doi ani care vin, ai formării inițiale, nu veți fi singuri, ci veți fi îndrumați de magistrați, judecători și procurori, de cadre didactice cu experiență. Nădăjduiesc astfel că nevoia firească de modele profesionale va fi pe deplin satisfăcută.

Aveți șansa de a vă aprofunda cunoștințele teoretice și practice, de a beneficia de un plan de învățământ judicios adaptat nevoilor voastre, în care disciplinele fundamentale și-au recăpătat locul pe care îl merită.

V-am spus că se apropie o perioadă grea de muncă asiduă, dar ar fi corect să vă spun și că urmează cea mai frumoasă perioadă din viața voastră profesională, în care optimismul și energia specifice vârstei, prieteniile pe care le veți lega vor reprezenta catalizatorul evoluției voastre profesionale ulterioare.

Aș dori, totodată, să vă îndemn și la reflecție: să conștientizați că pregătirea voastră nu este un scop în sine, ci urmărește conturarea personalității unor oameni care vor fi învestiți să judece alți oameni, cu destinele lor, ceea ce este o onoare și  o răspundere enormă.

Există, așa cum spunea o personalitate uriașă a secolului trecut, o instanță mai înaltă decât toate instanțele, și anume instanța conștiinței.

În calitate de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, vă asigur de întreg suportul instituțional, astfel încât perioada de formare ce începe astăzi să se deruleze sub cele mai bune auspicii.

Nu în ultimul rând, la acest nou început, urez succes conducerii I.N.M., formatorilor, precum și întregului personal.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii