Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Tribunalul Prahova. Asociatul unui SRL nu răspunde pentru neachitarea obligaţiilor fiscale


12.01.2018 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Drept civil, Drept comercial, Fiscalitate, Jurisprudență Tribunale, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Tribunalul Prahova a hotărât că simpla calitate de asociat în cadrul unei societăţi comerciale nu poate atrage răspunderea pentru neîndeplinirea obligaţiilor fiscale ale societăţii, aşa cum rezultă din interpretarea art. 20 C. proc. fiscală. Codul de procedură fiscală nu defineşte noţiunea de rea-credinţă, iar prevederile legale în materie fiscală nu leagă reaua-credinţă de un anumit tip de comportament materializat prin existenţa unor acte de încălcare a obligaţiilor legale ori printr-un comportament abuziv. În speţă, simplul fapt că reclamanta era asociat al unei societăţi cu răspundere limitată în perioada constituirii obligaţiilor fiscale nu dovedeşte reaua-credinţă a acesteia, administratorului revenindu-i obligaţia de a efectua demersuri pentru achitarea obligaţiilor fiscale restante ale societăţii. (Decizia nr. 1051 din data de 22 mai 2017 pronunţată de Secţia a II-a civilă a Tribunalului Prahova având ca obiect anulare act administrativ)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti