achiziţii publice, afaceri transfrontaliere, arbitraj, asigurări, BANKING, concurenţă, construcţii, contencios administrativ, contravenţii, cyberlaw, data protection, drept civil, drept comercial, drept constituţional, DREPT PENAL, DREPTUL FAMILIEI, dreptul muncii, dreptul sportului, dreptul UE, energie, executare silită, fiscalitate, fuziuni & achiziţii, health & pharma, infrastructură, INSOLVENŢĂ, jocuri de noroc, LITIGII, media & publicitate, mediere, piaţa de capital, PROCEDURĂ CIVILĂ, proprietate intelectuală, protecţia consumatorilorprotecţia mediului, SOCIETĂŢI, telecom
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
MARES DANILESCU MARES
Print Friendly, PDF & Email

IPO vs. ICO

23 ianuarie 2018 | Tudor STOMFF
DREPT PENAL
Tudor Stomff

Tudor Stomff

IPO vs. ICO. În investițiile tradiționale în primul rând există niște costuri inerent mult mai mari pentru a putea să te publici pe bursă indiferent că vorbim de România sau de America, pe când pe blockchain indiferent de cine e vorba, poate să vină 2 copii sau 2 oameni care au o idee, fac un ICO și în felul acesta pot să-și strângă fondurile. Din 2017 până în 2018 au crescu ICO-urile de la mai puțin de 100 de milioane până la 5 miliarde. La începutul lui 2017 în ianuarie erau aproximativ 900 de adrese de ethereum și acest lucru este foarte important pentru că aproximativ 90% din toate monedele sunt construite pe blockchain de ethereum. Până acum au crescut la 20 de milioane și la o creștere de 3000 de adrese noi pe zi am ajuns la 250 de mii de adrese pe zi. ICO-urile sunt de 2 tipuri, pot fi tokenuri utilitare sau tokenuri de securitate.

Tokenurile de securitate reprezintă accesul la ceva ce vinde compania sau care poate fi tranzacționat, motiv pentru care trebuie să respecte legile federale, toate legile statale ș.a.m.d. În momentul de față, spre exemplu în America, tokenurile de securitate nu mai sunt acceptate. Pe când tokenurile utilitare oferă accesul la un produs sau serviciu oferit de aceste companii în viitor.

În Sahara, în țările din lumea a treia ca să mergi la o bancă, trebuie să mergi 100 km, 100 de mile pe Amazon cu canoea ca să ajungi la cea mai apropiată bancă. Așa poți face oriunde oricând aceste transferuri și legat de securitatea lor toată lumea e anonimă și tranzacțiile se întâmplă instant, toate tranzacțiile sunt înregistrate pe blockchain, prin urmare totul poate fi verificat de oricine. Dacă vorbim de o instituție centralizată sau o bancă, nu poți face asta, există intermediari care teoretic îți tin datele în siguranță cu care trebuie să lucrezi. Aici nu mai există această problemă, pentru că niciodată nu există un transfer propriu-zis, toate monedele se află întotdeauna pe blockchain.

Tudor Stomff, Blockchain Advisor

Opinie susținută în cadrul dezbaterii Criptomoneda. Perspectiva de business, fiscală și (eventual) penalăediția 164, organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Lasă un răspuns

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.