Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

IPO vs. ICO
23.01.2018 | Tudor STOMFF

Secţiuni: Cyberlaw, Drept penal, Fiscalitate, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Tudor Stomff

Tudor Stomff

IPO vs. ICO. În investițiile tradiționale în primul rând există niște costuri inerent mult mai mari pentru a putea să te publici pe bursă indiferent că vorbim de România sau de America, pe când pe blockchain indiferent de cine e vorba, poate să vină 2 copii sau 2 oameni care au o idee, fac un ICO și în felul acesta pot să-și strângă fondurile. Din 2017 până în 2018 au crescu ICO-urile de la mai puțin de 100 de milioane până la 5 miliarde. La începutul lui 2017 în ianuarie erau aproximativ 900 de adrese de ethereum și acest lucru este foarte important pentru că aproximativ 90% din toate monedele sunt construite pe blockchain de ethereum. Până acum au crescut la 20 de milioane și la o creștere de 3000 de adrese noi pe zi am ajuns la 250 de mii de adrese pe zi. ICO-urile sunt de 2 tipuri, pot fi tokenuri utilitare sau tokenuri de securitate.

Tokenurile de securitate reprezintă accesul la ceva ce vinde compania sau care poate fi tranzacționat, motiv pentru care trebuie să respecte legile federale, toate legile statale ș.a.m.d. În momentul de față, spre exemplu în America, tokenurile de securitate nu mai sunt acceptate. Pe când tokenurile utilitare oferă accesul la un produs sau serviciu oferit de aceste companii în viitor.

În Sahara, în țările din lumea a treia ca să mergi la o bancă, trebuie să mergi 100 km, 100 de mile pe Amazon cu canoea ca să ajungi la cea mai apropiată bancă. Așa poți face oriunde oricând aceste transferuri și legat de securitatea lor toată lumea e anonimă și tranzacțiile se întâmplă instant, toate tranzacțiile sunt înregistrate pe blockchain, prin urmare totul poate fi verificat de oricine. Dacă vorbim de o instituție centralizată sau o bancă, nu poți face asta, există intermediari care teoretic îți tin datele în siguranță cu care trebuie să lucrezi. Aici nu mai există această problemă, pentru că niciodată nu există un transfer propriu-zis, toate monedele se află întotdeauna pe blockchain.

Tudor Stomff, Blockchain Advisor

Opinie susținută în cadrul dezbaterii Criptomoneda. Perspectiva de business, fiscală și (eventual) penalăediția 164, organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti