Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Oamenii care fac investiții în criptomonede sunt majoritatea foarte tineri și entuziaști


24 ianuarie 2018 | Augustin ZĂBRĂUŢANU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night
Augustin Zăbrăuțanu

Augustin Zăbrăuțanu

Oamenilor de bună-credință care fac aceste IPO-uri le este teamă de autoritățile americane în primul rând, cu toții știm că în statul New York de exemplu ai posibilitatea să blochezi folosind o anumită lege cam orice tranzacție în dolari din lumea asta. Mai ales după ce au pățit în ultimii ani elvețienii și nimeni nu mai poate fi indiferent la lucrul acesta. Din păcate ceea ce simțim este că viteza acest fenomen al criptomonedelor se dezvoltă și fiind o avalanșă la foarte mulți emitenți, cred că deja o foarte mare parte din piață este încălzită astăzi.

Dacă n-aș avea clienți care au dat socoteală penală, de bună-credință, pentru prostiile făcute nu de furnizorii lor, ci de furnizorii furnizorilor lor. Eu într-un alt format îmi dau jos haina, îmi iau un tricou și discutăm numai despre bună-credință, dar dacă am haina pe mine, eu trebuie să aduc și partea de acreală, de amăreală, de durere care vine mai târziu. Pentru mine, până acum, ce am lucrat eu în zona aceasta a fost pe o zonă de conformitate, cetățeni români au venit de bună-credință și au zis: vreau să fiu sigur că peste 3-5-10 ani nu mă înhață cineva aici.

Fiecare are jobul lui pe lumea aceasta, jobul meu ca avocat, dar acești oameni care fac investiții în criptomonede sunt majoritatea foarte tineri și entuziaști. Tehnic poate este salvarea acestei națiuni. Știți cum e, ce nu se cunoaște, nu există, pentru că această curbă a învățării din perspectiva riscurilor este la fel de dificilă și pentru cei de partea cealaltă, clienții noștri. Și când îi spun clientului că aia nu se poate, nici aia, nici aia, prietene, eu te plătesc să-mi spui ce se poate, găsește-mi o soluție, de câte ori în viață vi s-a întâmplat să îi spuneți clientului că nu există soluție? Ești amărât când faci asta.

Avocat Augustin Zăbrăuțanu
Managing Partner ZĂBRĂUȚANU POPESCU & ASOCIAȚII

Opinie susținută în cadrul dezbaterii Criptomoneda. Perspectiva de business, fiscală și (eventual) penalăediția 164, organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică