Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Fenomenul criptomonedei poate fi oprit dacă statele își doresc?

17.01.2018 | Nicoleta RĂDUŢĂ
Nicoleta Răduță

Nicoleta Răduță

Deși diferite între ele, majoritatea criptomonedelor au anumite trăsături comune cum ar fi posibilitatea de a efectua o tranzacție fără implicarea unei terțe persoane și fără limite geografice, cu consecința reducerii costurilor de tranzacție, rapiditatea, transparența, securitatea tranzacțiilor. Alte trăsături menționate deseori sunt anonimitatea, absența reglementării și lipsa unor forme adiționale de control sau supraveghere, aceste din urmă trăsături atrăgând o reputație negativă criptomonedelor, asociindu-le cu activități ilicite.

Sunt diferite tipuri în care eu pot păstra moneda criptografică pe care o cumpăr prin intermediul unei platforme de tranzacționare, o pot ține fie pe un portofel al platformei de tranzacționare și atunci se află acolo, bunul pe care eu l-am cumpărat se află la un terț, sau pot ține într-un portofel care îmi aparține și la care nu are acces nicio platformă, este total independent de platforma de pe care am cumpărat produsul respectiv. În această situație în care îmi țin sumele respective într-un portofel, în situația aceea nu este posibil să mă afecteze modalitatea în care evoluează una sau alta platformă. Însă există și posibilitatea ca sumele mele să stea la platforma de tranzacționare și nu este o ipoteză și punem întrebarea dacă se poate întâmpla să se ajungă la faliment, s-a întâmplat. S-a întâmplat că din platformă s-au pierdut sume însemnate de bani și într-adevăr problemele definitive ale consumatorului sunt importante.

Dar există posibilitatea ca soluția aceasta, fenomenul acesta pe orice criptomonedă să fie oprit dacă statele își doresc asta? Înțeleg că pot fi oprite platformele tranzacționale, că pot fi opriți furnizorii de portofele virtuale.

Exec. Nicoleta Răduță
BEJ RĂDUȚĂ NICOLETA

Opinie susținută în cadrul dezbaterii Criptomoneda. Perspectiva de business, fiscală și (eventual) penalăediția 164, organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)


Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.