Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Recuperare creanţe
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
Executor judecatoresc Florin Traian Copuzeanu
 
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Creditori (judecători) vs. debitor (curte de apel). Competența teritorială
23.01.2018 | JURIDICE.ro


Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât, în baza art. 127 C. proc. civ., că judecătorul care are calitatea de reclamant într-o cerere de competența instanței la care își desfășoară activitatea, va sesiza una dintre instanțele judecătorești de același grad aflate în circumscripția oricăreia dintre curțile de apei învecinate cu curtea de apel în a cărei circumscripție se află instanța la care își desfășoară activitatea. Interpretarea restrictivă statuată prin RIL (Decizia nr. 7/2016) – privind art. 127 C. proc. civ. în sensul că sintagma „instanța la care își desfășoară activitatea” se referă doar la sesizarea primei instanțe, nu și la exercitarea căilor de atac – privește și sintagma „cerere de competența instanței la care își desfășoară activitatea”, astfel că regula de competență are în vedere doar cererile adresate instanței de judecată, nu și cele adresate executorului judecătoresc, chiar dacă privesc executări silite inițiate de persoanele ce intră sub incidența art. 127 C. proc. civ. (Decizia nr. 974 din data de 8 iunie 2017 pronunțată de Secția I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect încuviințare executare silită)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate