« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Tribunalul București. Sancționarea mesajelor cu caracter defăimător pe un website
20.01.2018 | Laurențiu PETRE, Irina BOȚA

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Laurențiu Petre

Laurențiu Petre

Irina Boța

Irina Boța

Tribunalul a apreciat că sunt îndeplinite condițiile legale de angajare a răspunderii delictuale a administratorului unui website prin postarea și aducerea la cunoștință a publicului larg a unui comentariu care conținea informații de natură să contureze în opinia persoanelor care accesează website-ul o percepție negativă asupra calității serviciilor și corectitudinii profesionale a apelantei, însoțite de aprecieri personale într-un conținut textual suburban, agresiv, prejudiciul constând tocmai în afectarea imaginii.

De asemenea, Tribunalul a reținut că administratorul website-ului avea posibilitatea să aducă la conștiința publicului în mod real și efectiv informații referitoare la chestiuni de interes general cum sunt serviciile oferite și îndatoririle prestate, însă sub aspectul asigurării unui limbaj corect și decent în publicarea mesajelor și ca urmare neluarea de măsuri pentru împiedicarea mesajelor cu caracter înjurios și defăimător este de natură să atragă vinovăția acesteia. (Tribunalul București, Secția a III-a civilă, decizia civilă nr. 580A din data de 5 februarie 2016, nepublicată, având ca obiect obligația de a face)

Avocat Laurențiu Petre, Partner SĂVESCU & ASOCIAȚII
Irina Boța, student, Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București

 
Secţiuni: Drept civil, Jurisprudență, Jurisprudență Tribunale, Litigii, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD