TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Tribunalul București. Sancționarea mesajelor cu caracter defăimător pe un website
20.01.2018 | Laurențiu PETRE, Irina BOȚA


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice
Laurențiu Petre

Laurențiu Petre

Irina Boța

Irina Boța

Tribunalul a apreciat că sunt îndeplinite condițiile legale de angajare a răspunderii delictuale a administratorului unui website prin postarea și aducerea la cunoștință a publicului larg a unui comentariu care conținea informații de natură să contureze în opinia persoanelor care accesează website-ul o percepție negativă asupra calității serviciilor și corectitudinii profesionale a apelantei, însoțite de aprecieri personale într-un conținut textual suburban, agresiv, prejudiciul constând tocmai în afectarea imaginii.

De asemenea, Tribunalul a reținut că administratorul website-ului avea posibilitatea să aducă la conștiința publicului în mod real și efectiv informații referitoare la chestiuni de interes general cum sunt serviciile oferite și îndatoririle prestate, însă sub aspectul asigurării unui limbaj corect și decent în publicarea mesajelor și ca urmare neluarea de măsuri pentru împiedicarea mesajelor cu caracter înjurios și defăimător este de natură să atragă vinovăția acesteia. (Tribunalul București, Secția a III-a civilă, decizia civilă nr. 580A din data de 5 februarie 2016, nepublicată, având ca obiect obligația de a face)

Avocat Laurențiu Petre, Partner SĂVESCU & ASOCIAȚII
Irina Boța, student, Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate