TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Noile reguli de procedură arbitrală cultivă un spirit nou
25.01.2018 | Cristiana Irinel STOICA


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019
Cristiana Irinel Stoica

Cristiana Irinel Stoica

Suntem într-un moment important, când nu numai Curtea de Arbitral Comercial de pe lângă Camera de Comerț Industrie a României și-a remodelat regulile, ci și alte instituții arbitrale din Europa, pentru a răspunde mai bine cerințelor din lumea de afaceri. Arbitrajul este strâns legat de mediul de afaceri. Cei care sunt interesați să vină în arbitraj sunt cei care au relații comerciale importante. Ceea ce mi se pare extrem de important, cu privire la regulile actuale de arbitraj, este faptul că se păstrează esența convenției părților atât în ceea ce privește alegerea unei instituții arbitrale și chiar a mai multor elemente care țin de procedura arbitrală, dar și cultivarea unui spirit nou, aș îndrăzni să spun, și anume accentuarea faptului că regulile trebuie să fie aplicate în virtutea existentei convenții arbitrale. Cu alte cuvinte, caracterul convențional trebuie să fie menținut pe tot parcursul procedurii arbitrale.

Av. dr. Cristiana Irinel Stoica, Founding Partner STOICA & Asociații

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii Noutăți absolute în Regulile de procedură ale Curții de Arbitraj de pe lângă CCIR, ediția 165, organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate