Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Arbitraj
DezbateriCărţiProfesionişti

Secţiune dezvoltată în parteneriat cu Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Noile reguli de procedură arbitrală contribuie la menținerea echilibrului pe tot parcursul procedurii
28.01.2018 | Sorina OLARU


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice
Sorina Olaru

Sorina Olaru

Față de vechile reguli, există o sancțiune pentru situația în care reclamantul sesizează Curtea de Arbitraj, dar ulterior sesizării și plății taxei de înregistrare a cererii sale, nu se conformează obligației de a achita taxele arbitrale. Într-o altă situație cauza rămânea în nelucrare, aspect care a condus la acumularea unui număr de dosare, care au fost soluționate în timp, dar care n-ar fi trebuit să existe pe rolul Curții de Arbitraj. Am revenit la o soluție care nu este o noutate absolută, ea s-a regăsit în proiectele de reguli anterioare: în măsura în  care reclamantul nu achită taxa arbitrală, cauza se restituie acestuia. Ar fi inechitabil ca un reclamant să sesizeze Curtea de Arbitraj cu o cerere sumară sau chiar cu o cerere dezvoltată și pârâtului să-i cer să-și devoaleze toate apărările pe care ar fi putut să le facă, în situația în care reclamantul nu dă curs acestei cereri arbitrale. Adică este o chestiune de echilibru, dacă vreți, ca înainte de a păși la dezvoltarea arbitrajului, ambele părți să poată să fie în postura de a se apăra.

Av. Sorina Olaru, Partner NESTOR NESTOR DICULESCU KINGSTON PETERSEN

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii Noutăți absolute în Regulile de procedură ale Curții de Arbitraj de pe lângă CCIR, ediția 165, organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate