Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Arbitraj
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional CCIR

Noile reguli de procedură arbitrală contribuie la menținerea echilibrului pe tot parcursul procedurii
28.01.2018 | Sorina OLARU

Secţiuni: Arbitraj, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Sorina Olaru

Sorina Olaru

Față de vechile reguli, există o sancțiune pentru situația în care reclamantul sesizează Curtea de Arbitraj, dar ulterior sesizării și plății taxei de înregistrare a cererii sale, nu se conformează obligației de a achita taxele arbitrale. Într-o altă situație cauza rămânea în nelucrare, aspect care a condus la acumularea unui număr de dosare, care au fost soluționate în timp, dar care n-ar fi trebuit să existe pe rolul Curții de Arbitraj. Am revenit la o soluție care nu este o noutate absolută, ea s-a regăsit în proiectele de reguli anterioare: în măsura în  care reclamantul nu achită taxa arbitrală, cauza se restituie acestuia. Ar fi inechitabil ca un reclamant să sesizeze Curtea de Arbitraj cu o cerere sumară sau chiar cu o cerere dezvoltată și pârâtului să-i cer să-și devoaleze toate apărările pe care ar fi putut să le facă, în situația în care reclamantul nu dă curs acestei cereri arbitrale. Adică este o chestiune de echilibru, dacă vreți, ca înainte de a păși la dezvoltarea arbitrajului, ambele părți să poată să fie în postura de a se apăra.

Av. Sorina Olaru, Partner NESTOR NESTOR DICULESCU KINGSTON PETERSEN

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii Noutăți absolute în Regulile de procedură ale Curții de Arbitraj de pe lângă CCIR, ediția 165, organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti