Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
2 comentarii

ICCJ. Aplicarea directă a normelor CEDO


26 ianuarie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că instanțele de judecată sunt îndreptățite să aplice direct normele Convenției Europene a Drepturilor Omului – (unită cu jurisprundența Curții Europene a Drepturilor Omului), apreciată mai favorabilă în conformitate cu art. 20 alin. 2 din Constituția României pentru raportul juridic, concret, dedus judecății, ca urmare a constatării inaplicabilității normei interne – doar în situația identificării existenței unor neconcordanțe ori incompatibilități dintre norma legală din dreptul intern (evocată în cererea de chemare în judecată) cu dispozițiile Convenției Europene. (Decizia nr. 919 din data de 25 mai 2017 pronunțată de Secția I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect pretenții)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică