Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Ziua internaţională a vămilor
26.01.2019 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA

JURIDICE - In Law We Trust
Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018Ziua internaţională a vămilor este marcată, anual, la data de 26 ianuarie.

Organizația Mondială a Vămilor dedică în 2019 mișcarea transfrontalieră rapidă și fără probleme a bunurilor, a persoanelor și a mijloacelor de transport, cu sloganul: „Frontiere inteligente pentru comerț, călătorie și transport fără întreruperi”.

Kunio Mikuriya, Secretarul General, a transmis un mesaj, potrivit unui comunicat al OMV.

***

2017: Ziua internaţională a vămilor este marcată, anual, la data de 26 ianuarie.

Ziua internaţională a vămilor este marcată începând din anul 1983, sub auspiciile Organizaţiei Mondiale a Vămilor (World Customs Organization – WCO).

Tema din acest an este „Un mediu de afaceri sigur pentru dezvoltarea economică”, potrivit unui comunicat WCO.

Organizaţia Mondială a Vămilor, înfiinţată în 1952 sub denumirea de Consiliul de Cooperare Vamală, este un organism interguvernamental independent, a cărui misiune este de a spori eficacitatea şi eficiența administraţiilor vamale.

La 4 noiembrie 1952, a intrat în vigoare Convenţia de constituire a Consiliului de Cooperare Vamală, iar prima sesiune a acestuia a avut loc la Bruxelles, la 26 ianuarie 1953. În 1994, Consiliul a adoptat denumirea de Organizaţia Mondială a Vămilor, pentru a reflecta mai bine tranziţia către o instituţie interguvernamentală cu adevărat globală.

În 1999, Consiliul Organizaţiei Mondiale a Vămilor adoptă Convenţia internaţională revizuită privind simplificarea şi armonizarea regimurilor vamale (Convenţia de la Kyoto revizuită), iar în 2003 – Convenţia privind asistenţa administrativă reciprocă în domeniul vamal.

Organizaţia Mondială a Vămilor are în prezent 182 de membri, responsabili pentru gestionarea a peste 98% din comerţul mondial. Cei 182 de membri ai organizaţiei sunt împărţiţi în şase regiuni: America de Sud, America de Nord, America Centrală şi Caraibe; Europa; Africa de Nord, Orientul Apropiat şi Orientul Mijlociu; Africa Centrală şi Africa de Vest; Orientul Îndepărtat, Asia de Sud şi de Sud-Est, Australia şi insulele din Pacific; Africa de Sud şi de Est.

România a aderat la Organizaţia Mondială a Vămilor în 1969, devenind, datorită poziţiei strategice, un important membru al organizaţiei.

* Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Ana-Maria Antonovici
Intern SSJ
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship la Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.