Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Încălcarea esențială a legii
30.01.2018 | JURIDICE.ro


Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că, în situația formulării de către apelantul-reclamant a unei cereri noi în apel, judecătorul cauzei trebuie să se preocupe de lămurirea cadrului procesual în ceea ce privește obiectul cererii de chemare în judecată, în caz contrar această omisiune a instanței reprezintă o încălcare esențială a legii și are ca efect casarea hotărârii. Cererea este nouă în apel când diferă prin obiect sau cauză de cererea inițială sau când nu este prezentată în aceeași calitate sau când atribuie intimatului o altă calitate decât aceea pe care o avea la prima instanță. (Decizia nr. 903 din data de 25 mai 2017 pronunțată de Secția I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect pretenții)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate