« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

CSM. Consultare a instanțelor ref. înființarea unor tribunale specializate. UPDATE: Înființarea unor astfel de instanțe cu resursele existente, neoportună
15.05.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

15 mai 2018: În cadrul ședinței de luni, 7 mai 2018, Comisia Resurse umane și programe din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a dispus comunicarea unui răspuns către Ministerul Justiției, în raport cu punctele de vedere majoritare exprimate de instanțe, în sensul ca o eventuală înființare a unor astfel de tribunale specializate, cu resursele umane și logistice deja existente, nu este oportună.

O parte dintre aceste tribunale nu ar avea volum de munca justificativ, iar înființarea unui singur tribunal la nivel de curte de apel ar putea determina îngreunarea accesului la justiție. Astfel, înființarea acestor instanțe cu resursele deja existente ar aduce atingere desfășurării activității instanțelor și actului de justiție.

:: Minuta (pct. 17)

***

29 ianuarie 2018: Marți, 23 ianuarie 2018, Comisia nr. 2 – Resurse umane și organizare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a dispus, cu majoritate, solicitarea punctului de vedere al instanțelor judecătorești cu privire la propunerea Ministerului Justiției de înființare a unor tribunale specializate în domeniile societăți, registrul comerțului, concurență neloială și insolvență, având în vedere ca o eventuală înființare a acestora se va face cu resursele logistice și umane deja existente, astfel încât este necesară o analiză a impactului pe care un atare demers îl poate avea asupra calității actului de justiție, în considerarea actualei infrastructuri.

:: Minuta (pct. 22)

 
Secţiuni: Concurență, Content, Corporate, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD