« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

CSM. Consultare a instanțelor ref. înființarea unor tribunale specializate. UPDATE: Înființarea unor astfel de instanțe cu resursele existente, neoportună
15.05.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

15 mai 2018: În cadrul ședinței de luni, 7 mai 2018, Comisia Resurse umane și programe din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a dispus comunicarea unui răspuns către Ministerul Justiției, în raport cu punctele de vedere majoritare exprimate de instanțe, în sensul ca o eventuală înființare a unor astfel de tribunale specializate, cu resursele umane și logistice deja existente, nu este oportună.

O parte dintre aceste tribunale nu ar avea volum de munca justificativ, iar înființarea unui singur tribunal la nivel de curte de apel ar putea determina îngreunarea accesului la justiție. Astfel, înființarea acestor instanțe cu resursele deja existente ar aduce atingere desfășurării activității instanțelor și actului de justiție.

:: Minuta (pct. 17)

***

29 ianuarie 2018: Marți, 23 ianuarie 2018, Comisia nr. 2 – Resurse umane și organizare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a dispus, cu majoritate, solicitarea punctului de vedere al instanțelor judecătorești cu privire la propunerea Ministerului Justiției de înființare a unor tribunale specializate în domeniile societăți, registrul comerțului, concurență neloială și insolvență, având în vedere ca o eventuală înființare a acestora se va face cu resursele logistice și umane deja existente, astfel încât este necesară o analiză a impactului pe care un atare demers îl poate avea asupra calității actului de justiție, în considerarea actualei infrastructuri.

:: Minuta (pct. 22)

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.