BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
 
Print Friendly, PDF & Email

Mugur Isărescu: Avem nevoie de continuitatea proiectului european

30.01.2018 | JURIDICE.ro
Newsletter
Instagram
Facebook

Luni, 29 ianuarie 2018, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României a declarat în deschiderea conferinței „Fondurile europene, absorbţia şi impulsul necesar. Cum conectăm România în anul centenar”, potrivit unui comunicat BNR: „Aderarea României la Uniunea Europeană a fost însoțită de speranța progresului și a prosperității. Parcursul european al României s-a reflectat în creșterea PIB pe locuitor față de media Uniunii Europene de la 39,3% în 2006 la 58,2% în 2016, ceea ce ne îndreptățește să considerăm că procesul de convergență reală a economiei românești în cadrul Uniunii a fost, şi este ȋncă, o poveste de succes. Creșterea nivelului de trai a fost evidentă, chiar dacă nu s-a manifestat atât de rapid pe cât ne-am fi dorit. (…)

Investițiile în infrastructura au nu numai un rol economic, ci și unul social, politic, naţional, prin reducerea decalajelor între regiuni. România are cea mai mare inegalitate a veniturilor din UE şi cea mai mare disparitate inter-regională. (…)

Avem nevoie de fonduri europene pentru finalizarea reformelor structurale, dintre care unele se referă încă la asigurarea infrastructurii de bază sau la dezvoltarea resurselor umane, iar altele la saltul tehnologic necesar pentru recuperarea decalajelor față de țările din zona euro. Dar înainte de toate avem nevoie de continuitatea proiectului european.”

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate