Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Corina Crețu, membru de onoare ASE
30.01.2018 | Irina RÎMARU

Secţiuni: Content, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Luni, 29 ianuarie 2018, ora 12:30, în Aula Magna, a avut loc ședința festivă a Senatului Universitar al ASE, prilejuită de decernarea Diplomei „Virgil Madgearu cu medalie de aur” Corinei Crețu, comisar european pentru Politică Regionala, potrivit ase.ro.

Prof. univ. Pavel Năstase, preşedintele Senatului ASE: „Doamna Corina Creţu, în calitatea actuală de comisar european, a contribuit şi contribuie din plin la tot ceea ce înseamnă politica regională la nivelul României, are o carieră demnă de invidiat, pentru că, de-a lungul timpului, a fost deputat, senator, actualmente este în această poziţie de vârf şi, în acest context, noi am acordat această diplomă unor absolvenţi ai ASE. Ultimele decernări au fost pentru Nicolae Văcăroiu, Lazăr Comănescu, absolvenţi care prin activitatea dânşilor au făcut să crească prestigiul instituţiei noastre universitare. Cred că, citind această carte (România Europeană) , ne dăm seama de contribuţiile pe care doamna comisar european le-a adus la ceea ce facem noi în Academia de Studii Economice – Educaţie şi Cercetare în domeniul economic şi nu numai.”

Prof. univ. Nicolae Istudor, rectorul ASE: „Ne-am gândit la doamna Corina Creţu pentru faptul că dânsa deţine o poziţie foarte importantă la Comisia Europeană, este comisar european pentru Politici regionale. Ne face o onoare deosebită faptul că un absolvent al ASE deţine o funcţie atât de importantă. (…) Dorim să devină membru al Comunităţii Academice a ASE. Dorim să fim aproape de dânsa, să fundamentăm, să implementăm proiecte. De asemenea, să sprijinim Reprezentanţa Comisiei Europene în România, dacă are nevoie de studii, de materiale pe domeniul economic, acolo unde ne pricepem foarte bine.”

Corina Creţu: „Facultatea a fost cea care m-a format, iar experienţa din cadrul facultăţii este cea care m-a ghidat întotdeauna profesional. Sunt conştientă că tot ceea ce am realizat în cariera mea are originea aici, în cunoaşterea, aptitudinile şi viziunea imprimate în educaţia universitară, dar, mai ales, am realizat cât de mult mi-a folosit această facultate când am devenit comisar european. Fondurile structurale sunt una dintre principalele resurse pentru dezvoltarea României şi sunt impresionată de faptul că aţi reuşit să folosiţi aceste fonduri europene. Eu cred că investiţia în tineri este în cercetare, inovare, în ceea ce priveşte politicile viitorului, reprezintă o investiţie pentru viaţa noastră, ca oameni, şi esenţială pentru o Românie modernă şi europeană. Mi-aş dori foarte mult ca şi alte instituţii să analizeze ceea ce aţi realizat în cadrul ASE din acest punct de vedere şi să se inspire din exemplul dumneavoastră.

Fotografii de la eveniment se regăsesc aici.

Irina Rîmaru

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti