Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Corina Crețu, membru de onoare ASE
30.01.2018 | Irina RÎMARU

JURIDICE - In Law We Trust
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Luni, 29 ianuarie 2018, ora 12:30, în Aula Magna, a avut loc ședința festivă a Senatului Universitar al ASE, prilejuită de decernarea Diplomei „Virgil Madgearu cu medalie de aur” Corinei Crețu, comisar european pentru Politică Regionala, potrivit ase.ro.

Prof. univ. Pavel Năstase, preşedintele Senatului ASE: „Doamna Corina Creţu, în calitatea actuală de comisar european, a contribuit şi contribuie din plin la tot ceea ce înseamnă politica regională la nivelul României, are o carieră demnă de invidiat, pentru că, de-a lungul timpului, a fost deputat, senator, actualmente este în această poziţie de vârf şi, în acest context, noi am acordat această diplomă unor absolvenţi ai ASE. Ultimele decernări au fost pentru Nicolae Văcăroiu, Lazăr Comănescu, absolvenţi care prin activitatea dânşilor au făcut să crească prestigiul instituţiei noastre universitare. Cred că, citind această carte (România Europeană) , ne dăm seama de contribuţiile pe care doamna comisar european le-a adus la ceea ce facem noi în Academia de Studii Economice – Educaţie şi Cercetare în domeniul economic şi nu numai.”

Prof. univ. Nicolae Istudor, rectorul ASE: „Ne-am gândit la doamna Corina Creţu pentru faptul că dânsa deţine o poziţie foarte importantă la Comisia Europeană, este comisar european pentru Politici regionale. Ne face o onoare deosebită faptul că un absolvent al ASE deţine o funcţie atât de importantă. (…) Dorim să devină membru al Comunităţii Academice a ASE. Dorim să fim aproape de dânsa, să fundamentăm, să implementăm proiecte. De asemenea, să sprijinim Reprezentanţa Comisiei Europene în România, dacă are nevoie de studii, de materiale pe domeniul economic, acolo unde ne pricepem foarte bine.”

Corina Creţu: „Facultatea a fost cea care m-a format, iar experienţa din cadrul facultăţii este cea care m-a ghidat întotdeauna profesional. Sunt conştientă că tot ceea ce am realizat în cariera mea are originea aici, în cunoaşterea, aptitudinile şi viziunea imprimate în educaţia universitară, dar, mai ales, am realizat cât de mult mi-a folosit această facultate când am devenit comisar european. Fondurile structurale sunt una dintre principalele resurse pentru dezvoltarea României şi sunt impresionată de faptul că aţi reuşit să folosiţi aceste fonduri europene. Eu cred că investiţia în tineri este în cercetare, inovare, în ceea ce priveşte politicile viitorului, reprezintă o investiţie pentru viaţa noastră, ca oameni, şi esenţială pentru o Românie modernă şi europeană. Mi-aş dori foarte mult ca şi alte instituţii să analizeze ceea ce aţi realizat în cadrul ASE din acest punct de vedere şi să se inspire din exemplul dumneavoastră.

Fotografii de la eveniment se regăsesc aici.

Irina Rîmaru

Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.