« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contravenţii
CărţiProfesionişti
 

Tribunalul Iași. Contravenție care nu a fost constatată prin propriile simțuri de către agentul constatator. Consecințe
31.01.2018 | Andrei PAP

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Andrei Pap

Andrei Pap

Tribunalul Iași, soluționând apelul declarat în cauză, a reținut faptul că, în speță, așa cum judicios a reținut judecătorul primei instanțe, există un dubiu cu privire la vinovăția petentului care îi profită acestuia în considerarea raportului de proporționalitate dintre prezumția de nevinovăție și prezumția de legalitatea și temeinicie a procesului verbal de contravenție, având în vedere caracterul contradictoriu al declarațiile conducătorilor auto implicați în accidentul de circulație, modul în care a fost constatată și descrisă fapta reținută de către agentul constatator și împrejurarea că intimatul apelant nu a propus probe suplimentare cu privire la săvârșirea faptei. (Decizia nr. 935 din data de 25 mai 2017 pronunțată de Secția a II-a civilă, contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Iași având ca obiect anulare proces-verbal de contravenție)

Andrei Pap
Avocat colaborator SVS & PARTNERS

 
Secţiuni: C. contravențional, Content, Jurisprudență, Jurisprudență Tribunale, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD