Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Contravenţii
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Tribunalul Iași. Contravenție care nu a fost constatată prin propriile simțuri de către agentul constatator. Consecințe
31.01.2018 | Andrei PAP


Andrei Pap

Andrei Pap

Tribunalul Iași, soluționând apelul declarat în cauză, a reținut faptul că, în speță, așa cum judicios a reținut judecătorul primei instanțe, există un dubiu cu privire la vinovăția petentului care îi profită acestuia în considerarea raportului de proporționalitate dintre prezumția de nevinovăție și prezumția de legalitatea și temeinicie a procesului verbal de contravenție, având în vedere caracterul contradictoriu al declarațiile conducătorilor auto implicați în accidentul de circulație, modul în care a fost constatată și descrisă fapta reținută de către agentul constatator și împrejurarea că intimatul apelant nu a propus probe suplimentare cu privire la săvârșirea faptei. (Decizia nr. 935 din data de 25 mai 2017 pronunțată de Secția a II-a civilă, contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Iași având ca obiect anulare proces-verbal de contravenție)

Andrei Pap
Avocat colaborator SVS & PARTNERS

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate