Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Victor Ciorbea: Educația trebuie să fie prioritatea zero, centrul atenției unei societăți
30.01.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 30 ianuarie 2018, Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, a transmis următorul mesaj cu prilejul Zilei internaţionale a nonviolenţei în școli şi păcii, potrivit unui comunicat:

„Apărută ca o inițiativă de pionierat, în 1964, Ziua internațională a nonviolenței în școli și păcii promovează ideea de educare permanentă a copiilor în armonie, solidaritate, toleranță, nonviolență, pace și respect pentru drepturile omului.
Mesajul principal al acestei zile este: Combatem violenţa prin cuvinte magice, dragoste universală, nonviolență și pace.

Conform UNICEF, violenţa în școală este orice formă de manifestare a unor comportamente precum: exprimare inadecvată sau jignitoare; bruscare, împingere, lovire, rănire; comportamente care intră sub incidența legii (viol, consum/comercializare de droguri, vandalism, furt); ofensa adusă statutului/autorității cadrului didactic; comportamentul școlar neadecvat (întârzierea la ore, părăsirea clasei în timpul orei, fumatul în școală și orice alt comportament care contravine regulamentului școlar în vigoare).

Violența școlară afectează viețile copiilor, victime, agresori sau martori ai acesteia, ceea ce duce la reducerea dramatică a șanselor pentru formarea și dezvoltarea armonioasă a personalității, precum și a celor pentru o tranziție sănătoasă către perioada adultă.

Educația trebuie să fie prioritatea zero, centrul atenției unei societăți, căci semințele științei, ale moralității și religiozități devin un bun al fiecărui om numai prin educație (Johann Amos Comenius). Așa cum spunea Platon, educația este arta de a forma bunele deprinderi sau de a dezvolta aptitudinile native pentru virtute ale acelora care dispun de ele; ea conduce la dezvoltarea unor noi modalități de solidaritate și de a trăi împreună, sporește demnitatea umană și pacea trainică, ne oferă identitate, ne particularizează și contribuie la formarea de valori autentice, sigure.

Este necesar ca instituțiile statului să se angajeze să continue eforturile și să găsească soluții pentru prevenirea și combaterea violenței în școli, ca toţi copiii să aibe şanse egale de a învăța și de a reuși în viaţă, iar profesorilor să le oferim suportul de care au atâta nevoie.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.