TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Adoptarea noilor acte normative cu privire la relația dintre angajat și angajator
06.02.2018 | Laurențiu PETRE


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019
Irina Rîmaru

Laurentiu Petre

Luna noiembrie din 2017 a fost o lună interesantă din punct de vedere legislativ. Au fost adopdate de Guvern două acte normative cu impact considerabil în special cu privire la relația dintre angajat și angajator.

Astfel, la data de 8 noiembrie 2017 a fost adoptată Ordonanța nr. 79/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, actul normativ fiind publicat în Monitorul Oficial la 10 noiembrie 2017, efectele urmând a se produce începând cu data de 1 ianuarie 2018. Și Ordonanța nr. 82/2017, adoptată tot în data de 8 noiembrie 2017, publicată însă în Monitorul Oficial la data de 16 noiembrie 2017. Pe scurt, cu impact pentru discuția de astăzi, Ordonanța modifică și reorganizează contribuțiile sociale datorate pe de o parte de angajat și pe de altă parte de angajator.

Începând cu ianuarie 2018 vor exista trei contribuții sociale obligatorii (față de șase cât existau până la sfârșitul anului 2017), plătibile după cum urmează: prima se referă la contribuția la pensii (CAS-ul) pentru condiții normale de muncă, în cotă de 25% care este în totalitatea salariatului; a doua este în contribuția la sănătate (CASS-ul) așa cum îl cunoaștem, în cotă de 10% ce este la fel trecută în totalitate în sarcina salariatului și a treia, contribuția asigurătorie pentru muncă (CAM-ul), în cotă de 2,25%, ce este în totalitate în sarcina angajatorului.

Av. Laurențiu Petre, Partner SĂVESCU & ASOCIAȚII

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii Modificarea salariilor în 2018. Contribuțiile în sarcina angajatului (OUG nr. 79/2017), ediția 167  organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate