Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Consiliul Concurenței. Analiză preluare Bancpost SA, ERB Retail Services IFN SA şi ERB Leasing IFN SA de către Banca Transilvania SA. UPDATE: Autorizare


20 martie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

20 martie 2018: Luni, 19 martie 2018, Consiliul Concurenței a informat că a autorizat tranzacţia prin care Banca Transilvania SA preia Bancpost SA, ERB Retail Services IFN SA şi ERB Leasing IFN SA, potrivit unui comunicat.

Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

***

6 februarie 2018: Luni, 5 februarie 2018, Consiliul Concurenței a informat că analizează tranzacţia prin care Banca Transilvania SA preia Bancpost SA, ERB Retail Services IFN SA şi ERB Leasing IFN SA, potrivit unui comunicat.

Banca Transilvania SA este principala societate a Grupului Financiar Banca Transilvania, grup care, printre altele, oferă servicii bancare pentru persoane fizice și persoane juridice, servicii de investiții financiare, servicii de administrare a portofoliilor, leasing financiar și operațional sau factoring.

Bancpost este o instituție de credit înfiinţată în 1991, care, la rândul ei, oferă produse și servicii bancare destinate tuturor categoriilor de clienți, de la soluții de economisire pentru persoane fizice, până la soluții financiare avansate și produse complexe de trezorerie dedicate clienților corporativi.

ERB Retail Services IFN SA este o instituţie financiară non-bancară, activitatea sa constând în emiterea şi administrarea de carduri de credit de consum sub marca proprie. De asemenea, ERB Retail acordă servicii de finanțare la punctele de vânzare ale comercianților.

ERB Leasing este o instituție financiară non-bancară, care are ca obiect principal de activitate acordarea de finanțări sub forma leasingului financiar pentru o gamă largă de bunuri, cum ar fi vehicule, echipamente pentru diverse industrii, spaţii comerciale sau industriale.

În acest context, Consiliul Concurenței va evalua tranzacția în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică